Στο Κεμπαπτζίδικον Γνήσιον κάνει στάση το ελληνικό καλοκαίρι
Το Γνήσιον στρώνει τα τραπέζια του στην πλατεία Βούλας και φιλοξενεί απλές στιγμές απόλαυσης.
- 30/06/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική σκηνή του ελληνικού καλοκαιριού, από βραδινή βόλτα σε μια πλατεία, για σουβλάκια, χωριάτικη και κρύα μπίρα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ίσως αυτή η εικόνα να είναι εκείνη που θα ενώνει γενιές και γενιές στην ίδια απόλαυση.
Το ίδιο κάνει εδώ και 100 χρόνια το Κεμπαπτζίδικον Γνήσιον. Η άκρως παρεΐστικη ατμόσφαιρα της ταβέρνας που ήρθε στα νότια προάστια πριν από μια δεκαετία, μεταφέρεται για το καλοκαίρι στα τραπεζάκια που στήνονται έξω και υποδέχονται τους λάτρεις του είδους.
Βασικά εδώ ισχύει το «και να μην είσαι, γίνεσαι», αφού το κεμπάπ του Γνήσιον ξεχωρίζει χάρη στην χειροποίητη παρασκευή αλλά και την παραδοσιακή πολίτικη συνταγή, που σημαίνει ότι αρκεί μια δοκιμή για να καταλάβεις τη διαφορά και να γίνεις φανατικός.
Στο Γνήσιον δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς το κεμπάπ και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί θα το βρεις σε τέσσερις εκδοχές που μπορείς να απολαμβάνεις εναλλάξ. Παραδοσιακό, γεμιστό με κασέρι, γεμιστό με καυτερή πιπεριά -για τους πιο spicy ουρανίσκους- αλλά και κεμπάπ κοτόπουλο για μια πιο light πρόταση.
Φυσικά τα καλαμάκια, χειροποίητα κι αυτά, παρασκευάζονται καθημερινά και σερβίρονται ολόφρεσκα με την απαραίτητη συνοδεία από τηγανητές πατάτες και δροσιστικές σαλάτες. Παγωμένη μπίρα ή κρασάκι και οπωσδήποτε καλή παρέα ολοκληρώνουν το καλοκαιρινό σκηνικό στο Γνήσιον της Βούλας που σε μια αυθεντικά φιλική ατμόσφαιρα φιλοξενεί καθημερινές στιγμές γνώριμης γευστικής ευχαρίστησης.
Απαραίτητη στάση και μετά το ποτό -αφού Παρασκευή και Σάββατο είναι ανοικτό μέχρι τη 1:00- το Γνήσιον μένει πιστό στην ελληνική παράδοση όπου για να περάσεις καλά χρειάζεσαι απλά πράγματα, αλλά αληθινά.