Στο Meat the butcher οι παρασκευές από κρέας είναι μικρά έργα τέχνης
Xmas Guide 2023Με μία μεγάλη ποικιλία κρεάτων και κρεατοπαρασκευών αλλά και εκλεκτά deli προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Meat The Butcher αναμένει να σου μάθει τα μυστικά για να πετυχαίνεις ένα απίθανο αποτέλεσμα κάθε φορά.
- 04/12/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Με ιστορία που ξεκινάει το 2016, αλλά παράδοση έξι δεκαετιών στην επεξεργασία και εμπορία κρέατος, το κρεοτεχνείο Meat the butcher στην Άνω Γλυφάδα αποτελεί σταθερά αγαπημένο προορισμό για όσους αναζητούν εκλεκτό κρέας για το καθημερινό ή το γιορτινό τραπέζι. «Η οικογενειακή μας εμπειρία στην επεξεργασία του κρέατος ξεκινάει το 1960, από τον πατέρα μου», εξηγεί η κ. Άννα Σωτηράκη, ιδιοκτήτρια του κρεοτεχνείου της Γλυφάδας.
Και ενώ η οικογενειακή επιχείρηση υφίσταται ακόμη, η ίδια αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα, ακολουθώντας τις αρχές που έμαθε από την οικογένειά της και βασίζονται στη σταθερή συνεργασία με κορυφαίους παραγωγούς και στην προσφορά εκλεκτού κρέατος. Ειδικότερα, στο Meat the butcher βρίσκεις ελληνικά κρέατα από μικρές κτηνοτροφικές μονάδες της Ελασσόνας, της Σπάρτης, της Μυτιλήνης και της Νάξου. Επίσης, έχουν επιλογές σε βιολογικό κρέας από την Εύβοια, καθώς και premium κοπές εισαγωγής, από χώρες που φημίζονται για τα ποιοτικά κρέατά τους.
Βέβαια, από τις πάντα περιποιημένες βιτρίνες του καταστήματος δεν λείπουν και οι κρεατοπαρασκευές -πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού το Meat the butcher δεν είναι ένα κλασικό κρεοπωλείο, αλλά κρεοτεχνείο, από τα λίγα του είδους του που διαθέτει δικό του σεφ; Συγκεκριμένα, ο σεφ Χάρης Σαρίδης σχεδιάζει και υλοποιεί τις συνταγές για όλες τις παρασκευές του καταστήματος. Όπως καταλαβαίνεις είναι όλα χειροποίητα και αυτό σίγουρα βοηθάει στο να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.
«Η εξαιρετική ποιότητα και η φρεσκάδα των προϊόντων μας είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε. Υπερηφανευόμαστε για το γεγονός ότι παρέχουμε μόνο τα καλύτερα κομμάτια, με τις καλύτερες πρώτες ύλες να συναντούν την φαντασία και το μεράκι του σεφ μας», σημειώνει η κ. Σωτηράκη και προσθέτει: «Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας αξέχαστες εμπειρίες γευσιγνωσίας, πάντα με την καλύτερη εξυπηρέτηση, γνώση του αντικειμένου και συμβουλές για τα προϊόντα μας».
Από ένα σύγχρονο κρεοτεχνείο ωστόσο, δεν λείπουν ποτέ και τα γύρω – γύρω του κρέατος ή αλλιώς διάφορα deli προϊόντα που συμπληρώνουν κάθε τραπέζι. Μάλιστα και σε αυτή την κατηγορία φαίνεται ότι δίνουν ιδιαίτερο βήμα στους Έλληνες παραγωγούς, χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποιες επιλογές από χώρες του εξωτερικού. Στην επόμενη επίσκεψή σου στο κατάστημα λοιπόν, σημείωσε να βάλεις στο καλάθι σου και ιδιαίτερες σάλτσες, ελιές και αλάτι από την Μυτιλήνη, παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά από την Τρίπολη ή αυθεντική pasta Ιταλίας, γραβιέρες Κρήτης και φέτα Βυτίνας, αλλά και νοτιο-αφρικάνικο biltong -μερικά μόνο από τα προϊόντα που ξεχωρίσαμε από τα ράφια και τα ψυγεία του καταστήματος.
Είτε, λοιπόν, είσαι φανατικός οικοδεσπότης, επαγγελματίας σεφ ή απλώς λάτρης του κρέατος και αναζητάς προϊόντα υψηλής ποιότητας, εκεί βρίσκεις όσα χρειάζεσαι για να ικανοποιήσεις τις γευστικές σου επιθυμίες.
Τι να επιλέξεις από το Meat the butcher για το γιορτινό τραπέζι
Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος με τα περισσότερα γιορτινά τραπέζια -με δύο ρεβεγιόν και άλλα δύο τραπέζια ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτές οι γιορτές ζητούν σίγουρα ποικιλία και συνταγές που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνισή τους. Για τα γιορτινά τραπέζια λοιπόν, το Meat the butcher ετοιμάζει και φέτος μια πλούσια γκάμα επιλογών, που θα σε ικανοποιήσουν με το παραπάνω.
Ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, τη γαλοπούλα, στο Meat the butcher βρίσκεις αυτή την περίοδο εξαιρετικές ολόκληρες γαλοπούλες Αμερικανικής Γεωργικής Σχόλης, με γέμιση της επιλογής σου, μαριναρισμένες ή και σκέτες. Αν τώρα θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μπορείς να επιλέξεις γεμιστό κοκόρι, κότα παραδοσιακή ή αλλιώς γουρουνάκι γάλακτος. Καλό θα ήταν να κάνεις την παραγγελία σου για το γιορτινό τραπέζι τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα, για να μπορούν να σε εξυπηρετήσουν άνετα.
Επίσης, για το γιορτινό τραπέζι μπορείς να προμηθευτείς σπέσιαλ ρολά από γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό με δικές τους γεμίσεις, κάποιο κυνήγι όπως ελάφι, αγριογούρουνο και μαύρο χοίρο, ενώ σίγουρα αξίζει να βάλεις στη μέση του τραπεζιού και μία εντυπωσιακή κορώνα, γαλλικής κοπής, ένα μοσχαράκι Wellington ή να επιλέξεις από την ευφάνταστη συλλογή παρασκευασμάτων τους -εδώ ξεχωρίζουμε σφολιατοειδή όπως ρόδια, πουγκάκια και κρουασάν γεμιστά, μέχρι μοναδικά παστάκια και τούρτες από κιμά.
Όπως καταλαβαίνεις, μία βόλτα από το Meat the butcher αρκεί για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα για το καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι. Αν τώρα δεν προλαβαίνεις να περάσεις από το κατάστημα, όλα είναι ένα κλικ μακριά καθώς μπορείς ρίχνοντας μια ματιά στο site τους να παραγγείλεις ό,τι θέλεις με delivery καλώντας απευθείας στο κατάστημα ή να εξυπηρετηθείς μέσω efood και wolt.