Στρώνουμε γιορτινό τραπέζι με σπεσιαλιτέ από το Casa di Carne
Στο Casa di Carne, το boutique κρεοπωλείο της Άνω Γλυφάδας, όλα είναι έτοιμα για τα φετινά Χριστούγεννα. Με εμπειρία, μεράκι και άριστη γνώση στις κοπές, προσφέρει ποιοτικές επιλογές σε κρεατικά, ρολά και παρασκευές, για ένα εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι. Οι ειδικοί του μας δίνουν επίσης μερικές πολύτιμες συμβουλές για να συντονίσουμε σωστά τα εορταστικά ψώνια μας.
- 14/12/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Σπύρος Μπακάλης
Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ήδη ξεκινήσει, μαζί με τις πρώτες σκέψεις για το φετινό γιορτινό τραπέζι, στο οποίο το καλό κρέας θα έχει την τιμητική του. Το boutique κρεοπωλείο Casa di Carne επί της οδού Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα (στον αριθμό 78, για να μην ψάχνεσαι!), που συνδυάζει την οικογενειακή παράδοση στο ποιοτικό κρέας με την πιο σύγχρονη επαγγελματική προσέγγιση και τις value for money τιμές, ντύθηκε στα γιορτινά του και προτείνει μία μεγάλη ποικιλία κρεατικών και φρέσκων παρασκευών, για να στρώσεις ένα πλούσιο τραπέζι, που θα μείνει αξέχαστο στην οικογένεια και τους φίλους σου. Στη μεγάλη, 19
μέτρων βιτρίνα του, φιλοξενεί διαφορετικά είδη κρεάτων και παρασκευασμάτων για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ έχει δημιουργήσει ένα ευφάνταστο εορταστικό μενού με προτάσεις για όλα τα γούστα.
Ανάμεσα στις επιλογές του μενού με κοτόπουλο, θα βρεις μεταξύ άλλων ρολό τρούφας με γραβιέρα, μπέικον και πάστα μαύρης τρούφας ή το Di Parma με prosciutto crudo, καρύδια, αχλάδια και gorgonzola. Ξεχωρίσαμε επίσης τα πουγκάκια γαλοπούλας με μπέικον, τυρί, μανιτάρια, σε σάλτσα teriyaki με σουσάμι, καθώς και το παραδοσιακό ρολό με χοιρινό διαλεκτό κρέας και φέτα ΠΟΠ Αρκαδίας, λιαστή ντομάτα, πράσινη πιπεριά και κρεμμυδάκι julienne σε μεσογειακή μαρινάδα.
Στις λίγο πιο εξεζητημένες επιλογές πρωταγωνιστεί η porchetta siciliana με μάραθο, σπασμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και μεσογειακά βότανα αλλά και το flap black angus ρολό με τσένταρ, παστράμι, chutney κρεμμύδι σε μαρινάδα μαύρου σκόρδου. Ό,τι και αν προτιμήσεις, να σου πούμε ότι τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και προσφέρουν ένα πολύ νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα.
Η Νίκη Μποζιονέλου, το δημιουργικό μυαλό πίσω από το κρεοπωλείο (με μακρά οικογενειακή παράδοση στο κρέας), τονίζει πως όλες οι γιορτινές παρασκευές έχουν μελετηθεί και δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή, ώστε να ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ, που στο Casa di Carne έχουν θέσει από το ξεκίνημά τους. «Το εορταστικό μας μενού είναι ιδιαίτερο. Το δουλεύουμε από τον Αύγουστο και σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει πολλές δοκιμές, προκειμένου να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Πάνω από όλα για εμάς, βέβαια, έχει σημασία όλα μας τα προϊόντα να είναι φρέσκα. Και είναι!» λέει η ίδια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στο Casa Di Carne δέχονται τις γιορτινές παραγγελίες (είτε για Χριστούγεννα είτε για Πρωτοχρονιά) το πολύ μέχρι τις 19/12. «Δεν το κάνουμε από… ιδιοτροπία, το κάνουμε ακριβώς γιατί βασικό μας μέλημα είναι όλα μας τα κρέατα και τα υλικά να είναι φρέσκα. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να ξέρουμε τι θα χρειαστούμε και σε τι ποσότητα. Δεχόμαστε λοιπόν παραγγελίες μέχρι τις 19/12, για να μπορέσουμε να συντονίσουμε την παραγωγή μας και να μην μείνει κανείς παραπονεμένος» εξηγεί η Νίκη, ενώ ο σύζυγός της και συνιδιοκτήτης του Casa Di Carne, Άλεξ Στέβοβιτς, μας δίνει μερικά tips για να κάνουμε χωρίς ταλαιπωρία και αποτελεσματικά τις αγορές μας για το γιορτινό τραπέζι από το Casa di Carne:
– Μην περιμένεις την Παραμονή για να παραλάβεις την παραγγελία σου: «Εμείς παραδίδουμε μέχρι την Παραμονή, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Σε όσους βέβαια επιλέξουν εκείνη τη μέρα για να παραλάβουν την παραγγελία, ζητάμε την υπομονή τους και την καλή τους διάθεση, καθώς είναι η σημαντικότερη και η πιο φορτωμένη μέρα του χρόνου για εμάς. Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα μέχρι τις 22. Αυτό που συμβουλεύω λοιπόν κάποιον, είναι να έρθει να παραλάβει μία-δυο μέρες νωρίτερα. Επειδή ακριβώς τα κρέατα είναι ολόφρεσκα, δεν χρειάζονται κατάψυξη για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί κανείς να έρθει, να τα παραλάβει, και να τα κρατήσει στο ψυγείο του».
– Κάνε νωρίς την παραγγελία σου για να βρεις αυτό που θέλεις. Θυμήσου όμως το παραπάνω tip και μην αφήσεις την παραλαβή για την τελευταία στιγμή. «Τις μέρες με πολλή κίνηση, δεν μπορούμε δυστυχώς να δίνουμε προτεραιότητα μόνο στις προπαραγγελίες – καθώς θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε το ίδιο σωστά και τους υπόλοιπούς μας πελάτες» επισημαίνει ο Άλεξ. Σημείωσε επίσης ότι το home delivery λειτουργεί μέχρι τις 22/12.
– Αν παρ’ όλα αυτά, επιλέξεις να κάνεις τα ψώνια σου την Παραμονή, κράτα υπόψιν ότι το ωράριο λειτουργίας του κρεοπωλείου για τις 24/12 και τις 31/12 είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. «Ειδικά για τις δύο παραμονές, ανοίγουμε από τις 8 το πρωί ώστε να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν. Και κλείνουμε στις 6, ώστε να προλάβει και το προσωπικό μας να επιστρέψει στο σπίτι του, για να κάνουν κι εκείνοι, έστω και κουρασμένοι, ρεβεγιόν με την οικογένειά τους!».