Το κοντοσούβλι κοτόπουλο του Γνήσιον έχει στοιχειώσει τα όνειρά μας
Ό,τι κι αν λιγουρεύεσαι από την παραδοσιακή μας κουζίνα, θα το βρεις στο Οβελιστήριον το Γνήσιον στη Βούλα.
- 08/10/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει τα δικά της μυστικά και στο Οβελιστήριον το Γνήσιον τα γνωρίζουν πολύ καλά. Σταθερή αξία για καλό φαγητό, το στέκι της Βούλας σε καλωσορίζει καθημερινά με φρέσκα κρέατα που περνιούνται αριστοτεχνικά στις σούβλες του και σε κάνουν να τα λιγουρεύεσαι έτσι όπως στριφογυρίζουν πάνω από τα κάρβουνα.
Φημισμένο το κοντοσούβλι κοτόπουλο, ζουμερό και πεντανόστιμο είναι από τα πρώτα που θα δοκιμάσεις και αυτή τη νοστιμιά δεν θα τη ξεχάσεις εύκολα. Ιδανική επιλογή όταν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα που θα σε κάνει φανατικό. Αυτό είναι ένα πιάτο που υπερήφανα παρουσιάζει το Οβελιστήριον το Γνήσιον και συνοδεύεται πολύ ωραία με τις τηγανητές πατάτες με κεφαλοτύρι και την ιδιαίτερη σαλάτα Παστράμι.
Στον κατάλογο θα βρεις επίσης μερακλίδικο κοκορέτσι, αρνίσια παϊδάκια ή το Μπριζολοκάλαμο Λειβαδιάς, αλλά δεν πρέπει να παραλείψεις με τίποτα τη μοναδική γεύση του Κλέφτικου με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο που γεμίζεται με παρμεζάνα, ντομάτα και πιπεριά και τυλίγεται σε αρνίσια μπόλια πριν περαστεί στη σούβλα.
Εκτός από τα σουβλιστά και ψητά στα κάρβουνα πιάτα, το Οβελιστήριον το Γνήσιον παρουσιάζει πλέον και μια σειρά από μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας που εναλλάσσονται καθημερινά και θυμίζουν κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Αρνάκι φρικασέ, σουτζουκάκια κοκκινιστά, κόκκορας με χυλοπίτες, κανελόνια με κιμά, χοιρινό με σέλινο αβγολέμονο, κουνέλι στιφάδο, αλλά και λαδερά ή όσπρια όπως φακές, φασολάδα και μπριάμ. Οι επιλογές είναι ατελείωτες – όπως ατελείωτη είναι η γαστρονομική παράδοση της χώρας μας – και καθημερινά θα βρεις τουλάχιστον 10 διαφορετικά πιάτα ημέρας για να επιλέξεις.
Το Οβελιστήριον το Γνήσιον καταφέρνει να συνδυάσει στο ίδιο τραπέζι δυο διαφορετικές όψεις της γευστικής μας κουλτούρας, τα κάρβουνα και τα μαγειρευτά, ώστε καθένας να απολαμβάνει τη γεύση που τον ικανοποιεί. Αυτό σημαίνει πως και φέτος θα συναντιόμαστε στο σημείο της Βούλας ό,τι κι αν θέλουμε να γευτούμε.