To La Casa di Giorgino μας “έστειλε” Ιταλία
Με το ιταλικό φαγοπότι που κάνουμε στο La Casa di Giorgino στη Γλυφάδα, κάθε φορά ευχόμαστε να μπορούσε να γίνει και la nostra casa!
- 20/01/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
To La Casa di Giorgino τo ξέρω πολλά χρόνια (μόνο εξωτερικά), γιατί στεγαζόταν στη γειτονιά μου, στην πλατεία Καραισκάκη, οπότε μοιραία περνούσα από μπροστά του αρκετές φορές την ημέρα. Έπρεπε όμως να πάει πιο μακρυά (εντάξει λίγο, ως τη Γλυφάδα) για να το επισκεφτώ για πρώτη φορά.
Μάλλον αυτό είναι που λένε να έχεις κάτι στα πόδια σου και να μην το εκτιμάς. Γιατί από εκείνη την πρώτη φορά που έφαγα στο La Casa di Giorgino, κάθε φορά που σκέφτομαι ιταλικό φαγητό, το μυαλό μου (ή μήπως το στομάχι μου;) ταξιδεύει στη γνήσια φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα και την κλασική λεπτή και πεντανόστιμη ζύμη της πίτσας του. Και να ήταν μόνο αυτή, θα την είχαμε γλυτώσει πολύ φτηνά (aka διαιτητικά…). Διατροφολόγοι μη σπεύσετε να με στείλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί αυτό ήταν μονάχα το ορεκτικό. Εξού και το διαιτητικό. Όχι δηλαδή ποιός μπορεί να πάει σε Ιταλικό εστιατόριο, να του γαργαλάνε τη μύτη οι μακαρονάδες και να αρκεστεί σε 2-3 κομματάκια πίτσας; Μόνο όποιος κάνει δίαιτα (και όρκο δεν παίρνω για κανέναν).
Βέβαια αυτή η πίτσα δεν είναι όποια κι όποια. Γιατί ψήνεται σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα! Προτείνω σε αυτό το σημείο, όποιος είναι πεινασμένος να σταματήσει εδώ τη ανάγνωση αυτού του άρθρου για να παραμείνουμε αγαπημένοι, διότι ουδεμία ευθύνη φέρω για την κατάστασή του από δω και στο εξής.
Ποικιλίες αλλαντικών, τυριών και ορεκτικών από τη βόρεια και νότια Ιταλία περνούν μπροστά μου για διπλανά τραπέζια (εγώ μετά την πίτσα, παρήγγειλα τα βαριά πυροβολικά, μην κωλυσιεργούμε!). Το προσωπικό, ευγενικό υπέρ του δέοντος, έρχεται συνεχώς να με ρωτήσει αν χρειάζομαι κάτι (φαίνεται στο πρόσωπό μου, μήπως, τόσο έντονα πως ανυπομονώ;) και νιώθω τουλάχιστον σαν την Μαρία Αντουανέτα (τρομάρα μου!).
Έχω παραγγείλει την εμμονή μου το τελευταίο διάστημα, το ριζότο και συγκεκριμένα, Risotto alla pescatora con zafferano (ριζότο με θαλασσινά, μασκαρπόνε και ζαφράν). Κολασμένο πιάτο από τα λίγα. Η παρέα μου έχει παραγγείλει bucatini alla siciliana (μπουκατίνι με φιλέτο ατζούγιας, ντοματίνια, κάπαρι και φρυγανισμένο ψωμί), ενα παραδοσιακό πιάτο της Σικελίας. Δοκιμάζω και από αυτό εννοείται.
Οι γεύσεις είναι υπέροχες, τα υλικά στη σωστή τους δοσολογία. Δεν μένει τίποτα βέβαια. Η απάντησή μας όταν μας ρώτησε το προσωπικό αν μας άρεσε, ήταν αυτά τα άδεια πιάτα. Το σημαντικότερο στο Casa di Giorgino, εκτός από τον chef Giorgino βέβαια είναι πως τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, φτιαγμένα εντός του καταστήματος από τον ίδιο τον chef.
Αυτό που μου αρέσει όμως είναι πως κάθε φορά μπορώ να δοκιμάσω εντελώς διαφορετικά πιάτα, γιατί δεν περιορίζεται μόνο στις πίτσες και τις μακαρονάδες, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος αλλά εκεί μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα ημέρας όπως, arrosto di maiale alla reggiana (καραμελωμένο χοιρινό κότσι με πατατούλες φούρνου), Anatra all’arancia (πάπια με πορτοκάλι και καραμελωμένα φρούτα), pappardelle al ragu di cinghiale (φρέσκες σπιτικές παπαρδέλες με αγριογούρουνο), φρέσκα θαλασσινά και τόσα άλλα τσουγκρίζοντας επώνυμα ιταλικά και ελληνικά κρασιά.
Όσο για το τέλος (ΝΑΙ, έχει κι άλλο!) έχεις δεν έχεις αφήσει χώρο πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά του, γιατί είναι σπιτικά και πεντανίστιμα! Για κάτι διαφορετικό, δοκίμασε το guccotto, ένα παραδοσιακό γλυκό της Ιταλίας, με ρίζες από τη Φλωρεντία αφού λέγεται πως είναι εμπνευσμενο από τον τρούλο Duomo.
La Casa di Giorgino, Κύπρου 30-32, Γλυφάδα, τηλ. 210963877-71