Το Los Loros έχει ανεβάσει το αθηναϊκό street food σε άλλο level
Τι κι αν δεν έχεις ξαναφάει ποτέ σου κολομβιανό street food; Στο Los Loros θα δοκιμάσεις μερικές από τις πιο νόστιμες γεύσεις που έχουν έρθει σε επαφή με τον ουρανίσκο σου.
- 18/10/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Ό,τι ξέρω για την Κολομβία μου το έχει μάθει ο Εσκομπάρ και από Βενεζουέλα, μόνο κάτι εξαιρετικά κρέατα έχω δοκιμάσει. Το street food όμως, είναι μια από τις μεγαλύτερές μου αγάπες. Είναι η φιλοσοφία του, η «βρωμιά» που δεν είναι πραγματικά βρωμιά και όλα τα ταξίδια γεύσεων που σε βοηθάει να κάνεις. Τι γίνεται όμως όταν ο συνδυασμός της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του street food δημιουργούν ένα από τα πιο ωραία μαγαζιά της Αθήνας; Τότε γεννιέται το Los Loros.
Την προσοχή σου τραβούν οι τρεις παπαγάλοι στα χρώματα της Κολομβιανής σημαίας. Οι Los Loros είναι ο κίτρινος, ο μπλέ και ο κόκκινος παπαγάλος, (όπως ονομάζονται στα ισπανικά) και αποτελούν το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού στο στενό της Ξενοφώντος. Ο Marko Rossi μετά την τεράστια επιτυχία του στην κουζίνα του Nixon αποφάσισε να ανοίξει ένα κολομβιανό street food στο Σύνταγμα, και το καλύτερο όλων είναι πως όσοι έχουν πάει θέλουν να βρεθούν εκεί ξανά σύντομα. Όχι γιατί δεν έχουν να το συγκρίνουν με κάποιο άλλο του είδους, μα γιατί είναι αποδεδειγμένα φανταστικό. Κάτι που θα σου εξηγήσω αμέσως που βασίζω.
Μπαίνοντας στο απίστευτα μικρό Los Loros, το βλέμμα σου πέφτει στα δύο άτομα της ανοιχτής κουζίνας του και ύστερα, σχεδόν μηχανικά, στον κατάλογο ακριβώς από πάνω. Σε πρώτη σκέψη, θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, γιατί αν το κάνεις, κάντο σωστά. Σε δεύτερη βλέπεις μερικά πράγματα που ίσως να μην τρως, ενώ σε τρίτη, τελικά τα παραγγέλνεις όλα. Αυτή είναι η διαδικασία είτε πιστεύεις ότι θα την ακολουθήσεις είτε όχι. Γιατί στο τέλος θα το κάνεις.
Εmpanadas. Δεν είχε γιατί “πρέπει να ρθεις νωρίς” μου είπε ο Marko. “Πολύ ωραία, θα έρθω και αύριο”, απάντησα. Pasapalos, είναι στα ισπανικά τα σνακς. Cassava τηγανιτή με μαγιονέζα σκόρδου και Patacones τηγανιτό ήταν η τέλεια αρχή μιας σχέσης αγάπης και μίσους μεταξύ εμού και του Los Loros. Γιατί πάντα κάποιος φταίει γι’ αυτά τα παραπάνω κιλά, ας είναι οι παπαγάλοι. Για την συνέχεια αυτής της σχέσης φρόντισαν τα γεμιστά corn pancakes ή αλλιώς arepas. Γιατί ήταν το ένα πιο ωραίο από το άλλο. Γιατί δοκιμάζοντας το Chicharron με την πανσέτα, ήθελες να διαπιστώσεις αν και το μοσχάρι Pabellon θα είναι το ίδιο καλό. Κι αφού έβλεπες πως ήταν ακόμη καλύτερο ήθελες και ένα κοτόπουλο Reina Pediada. Κάτι σαν φαύλος κύκλος.
Όταν λοιπόν, ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα στομάχια κομμάτια μας και να φύγουμε, όπως και κάθε άλλη φορά, έπεσε στο τραπέζι η ερώτηση κλειδί. Τι θα έπαιρνες την επόμενη φορά που θα ερχόσουν στο Los Loros; Τα ίδια ξανά. Κι ας εννοούμε όλο τον κατάλογο (και οι τρεις).
Υ.Γ. Τα πρωινά μάθαμε πως έχει κολομβιανό καφέ, χυμούς και smoothies. Απλώς λέω.
Νίκης και Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα (210 3243232)