Lunchbreak: Η μαμά και η κόρη πίσω από το νέο μαμαδίστικο στέκι της Γλυφάδας
H μαμά Στέλλα και η κόρη Θεανώ προκαλούν τα νότια να κάνουν ένα υγιεινό «Lunchbreak», σερβίροντας νόστιμο σπιτικό φαγητό. Ποιος είπε ότι χρειάζεσαι τάπερ για τη δουλειά;
- 28/12/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Τι φαγητά θα βρει κανείς καθημερινά; Το μενού αλλάζει;
Θεανώ (κόρη): Έχουμε 10 σταθερά φαγητά και κάθε μέρα υπάρχούν 3 νέα πιάτα ημέρας, μια σούπα ημέρας,μια πίτα ημέρας και ένα γλυκό ημέρας τα οποία είναι πάντα διαθέσιμα είτε στο site είτε στο fb page μας. Το menu καθημερινά το επιμελείται ο chef μας.
Τι ξεχωριστό υπάρχει στον κατάλογο;
Στέλλα (μαμά): Ο κατάλογος είναι πολύπλευρος καθώς υπάρχουν κάθε μέρα πιάτα για vegetarians, αλλά και ένα low calories πιάτο για αυτούς που κάνουν διατροφή. Το πιο ιδιαίτερο όμως πιάτο είναι η βρεφική μας σούπα. Για μωράκια από 6 μηνών ως και ενός έτους, ετοιμάζουμε κάθε μέρα λαχανικά με κρέας ή κοτόπουλο βρασμένα με τις οδηγίες παιδιάτρου και χωρίς μπαχαρικά, τα οποία τα παίρνετε και είναι έτοιμα για άλεσμα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο από τον κατάλογο του Lunchbreak;
Θεανώ (κόρη): Αναμφισβήτητα το παστίτσιο. Λαχταριστό και ζουμερό είναι καλύτερο από τις μαμάς μου!
Στέλλα (μαμά): Εμένα μ᾽αρέσει πολύ ο μουσακάς, που πλέον δεν τον φτιάχνω γιατί μου φαίνεται μπελάς. Αλλά και οι σούπες, αυτή την εποχή μοιάζουν ιδανικές!
Ποιο είναι το φαγητό που τρώτε και οι δύο αλλά σε άλλη εκδοχή;
Κόρη: εγώ προτιμώ τα φαγητά μου χωρίς πολλά μπαχάρια, πολλά κρεμμύδια και γενικά μια πιο ελαφρια version.
Μαμά: Εγώ αντίθετα θεωρώ πως το μαγείρεμα και το φαγητό είναι απόλαυση. Να σιγοβράζουν, να ψιλοκόβονται, να δοκιμάζεις αναπάντεχα υλικά σε κάτι που ήδη ξέρεις. Οι μαμάδες με καταλαβαίνουν όταν έχεις φτιάξει 30 χρόνια γεμιστά, βαριέσαι, θες να δοκιμάσεις να βάλεις και κάτι διαφορετικό. Οι κοπέλες σήμερα δεν έχουν χρόνο για αυτά γιατί η ζωή τους έχει άλλους ρυθμούς. Αλλά η πρώτη μπουκιά από ένα καλομαγειρεμένο ζεστό φαγητό σου αλλάζει τη διάθεση. Για αυτό και η ανάγκη για ένα μαγαζί σαν το lunchbreak.
Η σπεσιαλιτέ σας;
Κόρη: Κοτόπουλο με μπάμιες. Δεν παίζομαι το κάνω ελαφρύ, με την μπάμια να λιώνει έτσι ώστε και ο πιο δύσκολος να το θεωρεί το αγαπημένο του. Μαμά: Τώρα πια με τα χρόνια έχω τελειοποιήσει τα ψητά. Πιο νέα, έχεις ένα άγχος αν ψήθηκε μέσα, αν παταψήθηκε έξω, αν η γέμιση στέγνωσε…τώρα πια το κοιτάζω και ξέρω.
Κόρη: Ναι, και δίνει την πάντα εκνευριστική απάντηση σε ότι την ρωτάω “ε με το μάτι, θα το δεις!”
Ποιο είναι το πιάτο που «μυρίζει» μαμά και πιο κόρη;
Κόρη: Τα περισσότερα πιάτα θυμίζουν μαμά, γιατί αυτό σου λείπει σήμερα. Το φαγητό της μαμάς όταν κλείνεις 12ωρα στο γραφείο. Από την άλλη η κόρη έχει και εκείνη τις ίδιες ανάγκες με μια νέα κοπέλα που κάνει δίαιτα ή τρώει μόνο ψάρι, για αυτό και προσφέρουμε και αυτά τα πιάτα. Ή με μιά μαμά καθώς “όταν ο γιός μου ήταν 8 μηνών αν δεν προλάβαινα να του φτιάξω βραστά αλεσμένα λαχανικά η μόνη μου επιλογή ήταν τα συσκευασμένα.”
Τι θαυμάζεις στη μητέρα σου;
Κόρη: Είναι μακράν η καλύτερη μαγείρισσα στον κόσμο. Όλοι έχουν να λένε για τις συνταγές της Στελλίτσας. Βάζει το 100% της σε κάθε πιάτο και δεν βιάζεται ούτε αγχώνεται, της δίνει χαρά. Το βλέπει σαν ένα τρόπο για να μας φροντίσει και αυτό με συγκινεί πάντα.
Αποκαλύψτε το μυστικό που έχετε φέρει στην κουζίνα του Lunchbreak!
Μαμά: Ήμασταν τυχεροί γιατί βρήκαμε ένα chef με την ίδια φιλοσοφία με εμένα. Να αγαπάει το φαγητό, να χαίρεται να δημιουργεί ωραίες γεύσεις, να δοκιμάζει νέους δρόμους αλλά να μην χάνεται σε μοντερνίες αλλά να τιμά το καλό ποιοτικό φαγητό.
Τι είναι αυτό που κάνει το μενού σπιτικό και μαμαδίστικο;
Κόρη: Τα πιάτα είναι γεύσεις που όλοι αγαπάμε και τρώγαμε μεγαλώνοντας αλλά σοβαρά ποιος θα κάτσει τώρα να ψήσει το κότσι 2 ώρες ή να φτιάξει μπεσαμέλ?Τα αγαπάς αλλά οι ρυθμοί σου δεν σ αφήνουν να το δημιουργήσεις.
Ο κόσμος των νοτίων τρέφεται σωστά;
Κόρη: Ο κόσμος στα Νότια είναι πολύ απαιτητικός, έχει άποψη και θέλει ποιότητα και καλές τιμές. Αλλά νομίζω αναζητά και αυτό το οικείο με το οποίο μεγάλωσε. Ωραίο το quinoa και το καστανό ρύζι αλλά θες και το μπριάμ σου ή τις φακές.
Ποιο πιάτο του Lunchbreak έχει εξελιχθεί απροσδόκητα σε bestseller;
Μαμά: Ο σολωμός…ενώ τα άλλα ψάρια δεν τυγχάνουν θερμής αποδοχής, ο σολωμός σε όλες του τις εκδοχές ξεπουλάει!
Έρχομαι πρώτη φορά. Τι πιάτα να δοκιμάσω;
Κόρη: To μουσακά και το παστίτσιο. Αν κάνεις δίαιτα το σολωμό ή τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Τώρα που είναι χειμώνας, ωραία επιλογή είναι και οι σούπες και οι πίτες τις οποίες μπορείς να πάρεις πακέτο και να απολαύσεις το βράδυ στο σπίτι σου!
Πόσο σημαντικό είναι το σπιτικό μαμαδίσιο φαγητό στην καθημερινή διατροφή μας;
Κόρη: Θεωρώ πως τα πράγματα έχουν άλλαξει κατά πολύ και κάποιος ακόμα και να βρει 2 ώρες ελεύθερες δεν θέλει να τις περάσει μαγειρεύοντας. Δεν εόναι τυχαίο που πια οι συνταγές που προτείνονται παντού, σε τηλεοράσεις και περιοδικά είναι κάτω του μισάωρου. Από την άλλη μας απασχολεί να μην βάζουμε σκουπίδια στον οργανισμό μας και να αναζητάμε πάντα και κάποια θρεπτική αξία. Το lunchbreak ανταποκρίνεται επάξια και στις 2 αυτές ανάγκες.
Lunchbreak: Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, 210-8981110
http://www.lunch–break.gr/, https://www.facebook.com/lunchbreakglyfada/?fref=ts