Το MANH-MANH θυμάται (και ξανασερβίρει) τα καλύτερα πιάτα του
Το εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ, που έχει συμπληρώσει 16 χρόνια λειτουργίας, επαναφέρει για δύο μήνες γεύσεις που αγαπήθηκαν και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Τελικά είναι η απόλαυση σταθερή στη διάρκεια του χρόνου;
- 14/02/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Το ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ, το εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, επαναφέρει πιάτα που αγαπήθηκαν και παρουσιάστηκαν πριν 6,8, 9 ή ακόμα και 16 χρόνια.
Λένε πως ένα εστιατόριο όταν συμπληρώσει τα 7 χρόνια γίνεται διαχρονικό, το ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει τις γεύσεις που αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Φρέσκες πρώτες ύλες, ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του.
Μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι και όλα γύρω θυμίζουν 2006. Γεύσεις που σχεδιάστηκαν με μεράκι όπως το Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης & αμύγδαλα σε σάλτσα τομάτας ξυπνούν αναμνήσεις από το 2010. Τότε ακριβώς που βγήκε και μία από τις αγαπημένες σαλάτες, η Γλυκιά πράσινη με νιβάτο ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού.
Η στιγμή για τα κυρίως έφτασε. Η ομορφιά της διαχρονικότητας αναδεικνύεται στο μεγαλείο της και η διαδρομή μας ξεκινά από το 2004 με το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι & αμύγδαλα.
Επόμενος σταθμός το 2006 που φέρνει ξανά στο πιάτο μας το Μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς αλλά και το Χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο.
Όσο για το τέλος, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «κλειδώσεις» μια ανάμνηση από ένα επιδόρπιο με άρωμα από τα παλιά; Το Μιλφέιγ του ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου θα σας ταξιδέψει στις ξέγνοιαστες στιγμές του 2005, όταν αυτό το γευστικό αριστούργημα χάριζε για πρώτη φορά τη γλύκα του.
Γεύσεις δυνατές, έντονες, ανέγγιχτες από τον χρόνο, παρουσιάζονται όπως «τότε», χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα και αποδεικνύουν ότι από το 2004, η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει συνταγές και πιάτα που αντέχουν στον χρόνο. Το ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με σταθμούς τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τη στιγμή που μας συστήθηκε για πρώτη φορά.
Info: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τ. 210 9218180
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00