Μια παραδοσιακή Taverna (37) πάνω στο κύμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Φρέσκα ψάρια, ζεστά ορεκτικά που μυρίζουν θάλασσα, αλλά και καλοψημένα παϊδάκια είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε στην παραδοσιακή Taverna 37.
- 01/07/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
- Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός
Μεσημεράκι Πέμπτης αποφασίσαμε τα κορίτσια του NouPou να κάνουμε ένα διαφορετικό lunch break. Έτσι πήραμε τα πράγματα μας και κατευθυνθήκαμε στο Four Seasons Astir Palace Hotels Athens για να απολαύσουμε τις νοστιμιές της παραδοσιακής Taverna 37.
Η τοποθεσία, το υπέρ-πολυτελέστατο ξενοδοχείο, αλλά και η περιέργεια πως ένας Γάλλος σεφ θα αποδώσει το κλασσικό greek tavern ήταν αυτά που μας έκαναν να επιλέξουμε το συγκεκριμένο εστιατόριο.
Η εμπειρία ξεκινάει από την στιγμή που ανοίγει η πύλη και μπαίνεις στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Στο lobby του Arion τα φρέσκα λουλούδια με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας σε μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή. Όμως, το πιο όμορφο σκηνικό απλώθηκε μπροστά μας όταν κατεβήκαμε στον εξωτερικό χώρο –εκεί που βρίσκεται το εστιατόριο Taverna 37 (υπάρχουν ακόμα τρία μέσα στο ξενοδοχείο).
Με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό επιλέξαμε ένα τραπεζάκι πάνω στο κύμα. Η αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί (ναι, αυτή η μοναδική, αξιοζήλευτη θέα είναι μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης) μας έκανε να αφήσουμε πίσω μας την καθημερινότητα και να απολαύσουμε το γεύμα μας.
Η αρχή γίνεται με τα κρύα ορεκτικά. Ένας δίσκος με εφτά standards πιάτα φτάνει στο τραπέζι μας όπου διαλέξαμε το χταποδάκι –ιδιαίτερα νόστιμο και γευστικό- τα ντολμαδάκια –ήταν το ορεκτικό της ημέρας φτιαγμένα με μαμαδίστικα αρώματα-, και τη μελιτζανοσαλάτα όπου η καπνισμένη μελιτζάνα σου άφηνε πολύ δυνατά αρώματα.
Από τα κρύα ορεκτικά την προσοχή μας τράβηξε το τζατζίκι με τα κομματάκια αγγουριού όπου μας είπαν το φτιάχνουν με τον συγκεκριμένο τρόπο για να κρατάει την υγρασία και να μη νερώνει.
Η μουσική έπαιζε διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες και εμείς συνεχίζαμε ακάθεκτες το φαγητό μας περνώντας τώρα στα ζεστά ορεκτικά. Γαρίδες σαγανάκι – η σάλτσα ντομάτας ήταν πολύ νόστιμη και γευστική- όπου δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε (φυσικά και κάναμε βούτα με ζυμωτό ψωμάκι), ενώ τα αχνιστά μύδια με φρέσκο λάδι, σκόρδο και χόρτα αλμυρίκια ήταν πεντανόστιμα.
Εκτός από αυτά η επιλογή για μπαρμουνάκια και οι κολοκυθοκεφτέδες με τα μυρωδικά μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένες.
Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε παϊδάκια -γιατί ελληνική ταβέρνα χωρίς αυτό το πιάτο δε γίνεται. Ήρθαν με γαρνιτούρα ψητά λαχανικά και καλοψημένες πίτες. Μπορεί να μην ήταν η κλασσική μερίδα με τα λεπτοκομμένα παϊδάκια που έχουμε συνηθίσει, αλλά ήταν ζουμερά και χορταστικά.
Ο επίλογος έγινε με μπακλαβά και παγωτό, αλλά στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε γαλακτομπούρεκο, μωσαϊκό και ρυζόγαλο.
Για ένα καλοκαιρινό γεύμα με ελληνικά φαγητά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραδοσιακή Taverna 37 του Four Season Astir Palace Hotels Athens.