Migada, η νέα έθνικ άφιξη στην οδό Πραξιτέλους
Το Ethnico και το Altamira απέκτησαν ένα πολυεθνικό «αδερφάκι» τη Migada που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να ταξιδέψει το κοινό στη γαστρονομία του κόσμου μέσα από κάθε πιάτο.
- 09/01/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Μέσα από το φαγητό γνωρίζουμε τον πολιτισμό κάθε χώρας, αλλά είναι κι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Με αυτή τη λογική το νέο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε στην Πραξιτέλους, θέλει να μας γνωρίσεις τις κουζίνες του κόσμου.
Η Migada, το νέο έθνικ εστιατόριο θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές κουζίνες αναμειγνύοντας υλικά από πολλές κουλτούρες και θα τα σερβίρει όλα μαζί σε ένα μόνο πιάτο βγάζοντας ένα δυνατό αποτέλεσμα γεύσης.
Ανοίγοντας τον κατάλογο θα δείτε πως κάθε πιάτο έχει μια δική του ιστορία και το μενού χωρίζεται σε δρόμους, τους οποίους θα εξερευνήσετε μέσα από τις γεύσεις τους.
Σαλάτα Pappete από τη γαλλική Πολυνησία με εξωτικά φρούτα, αβοκάντο, baby σπανάκι, ρόκα, ντοματίνια, πίκλες, φρέσκο κρεμμυδάκι και dressing γιαουρτιού, ταμπουλέ από την Cordillera των Άνδεων με μαϊντανό, δυόσμο, ρεβίθια, ντοματίνια, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κινόα, σούπα των Mestizos ( έτσι ονομάζονταν οι μιγάδες στη Λατινική Αμερική και στις Φιλιππίνες) με γλυκιά κόκκινη κολοκύθα, καρότο, πατάτα, τζίντζερ και κρασί sherry είναι μερικά από τα πρώτα ταξίδια- πιάτα του καταλόγου.
Στα κυρίως πιάτα μεγάλος πρωταγωνιστής είναι η ινδική κουζίνα: κοτόπουλο με curry, κοτόπουλο crispy όπου σερβίρεται με σταφίδες, πέστο δυόσμου και χαλούμι. Όμως, δεν λείπουν πιάτα και από άλλες χώρες όπως το χαβανέζικο teriyaki με σουσάμι,φρέσκο κρεμμύδι, sour cream, tandoori λαχανικά και σταρένιες τορτίγιες.
Στη Migada οι vegetarian έχουν αρκετές επιλογές, plus πως όλα τα πιάτα του καταλόγου μπορούν να γίνουν vegan.
Για να κλείσετε γλυκά τη γευστική σας εμπειρία δοκιμάστε μερικά από τα επιδόρπια του μενού όπως το Sonoran Desert που είναι συνδυασμός από cupcakes και κάκτους της μεξικανικής ερήμου και τα παγωτά σε εξωτική γεύση.
Πραξιτέλους 6, Αθήνα, 210-331 6488