Momo: Γιατί κατεβαίνει όλη η Αθήνα στην Καλλιθέα για κυριακάτικο brunch;
Αυγά, pancakes με πραλίνα, ομελέτες, ιταλικός καφές και άλλα πολλά στο Momo, το πιο κατάλληλο μαγαζί για το πιο λουκούλλειο γεύμα της εβδομάδας.
- 10/01/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Μέχρι να πάω, απορούσα γιατί να κατεβαίνει όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς εδώ, στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, για brunch. Όμως το Momo είναι όντως εξαιρετικό. Συνδυάζει ποιοτικό και γιάμι γιάμι φαγητό με ωραία ροφήματα, προσωπικό με εμπειρία (όχι αστεία) κι έναν γλυκύτατο ιδιοκτήτη με διάθεση να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Τον Αργύρη Κουμούση, που μου εξήγησε αναλυτικά ό,τι έπρεπε να ξέρω για το κυριακάτικο μενού.
«Σου προτείνω τα αυγά Benedict και τα Florentine. Εγώ αυτά προτιμώ, τα πρώτα τα σερβίρουμε πάνω σε ζαμπόν μελιού, μαζί με sauce béarnaise σε φρυγανισμένο ψωμί, και τα δεύτερα πάνω σε σπανάκι sauté»
Στο μενού έχει επίσης σούπερ pancakes (ελληνιστί τηγανίτες) από αλεύρι βρώμης και ολικής άλεσης, που στα φέρνουν με marple syrup, μαρμελάδα φράουλα και πραλίνα. Για την ομελέτα φούρνου με τυρί δεν σου είπα ακόμη ε; Κόλαση.
Και της προσθέτεις και υλικά της επιλογής σου. Αν πάλι είσαι λάτρης του μπέικον, μπορείς να το βρεις στο No 4 του καταλόγου, στο Νapoleon πατάτας με ψητό αυγό (και φρυγανισμένα sticks brioche μαζί). Και για μένα που αγαπώ μανιτάρια, έχουν μέσα (μαζί με μπέικον) τα Picnic eggs. Ενώ για τους πιο κλασικούς υπάρχει και το Mini Bakery, με κρουασάν και τέτοια πράματα.
«Έχουμε και πίτες ημέρας, σπανακόπιτες, τυρόπιτες, κοτόπιτες», μου λέει ο Αργύρης «και συνοδεύονται με γαλλικό καφέ όλα, όσο θες»
Και για τον καφέ τους όμως γενικά δεν γίνεται να μη σου πω τι μου είπε «αν θες espresso ή cappuccino, θα πιεις από τον Sant’Eustachio, αυτόν έχουμε, από το ομώνυμο μικρό ιστορικό καφεκοπτείο στη Ρώμη, πήγαινε εκεί ο Φελίνι, πάει η Τζούλια Ρόμπερτς, είναι γνωστό για τον καφέ του, τον καβουρδίζει στα ξύλα».
Βέβαια έχουν και ποικιλίες τσαγιού και σοκολάτα δική τους, που φτιάχνουν από κουβερτούρα και γάλα. Όπως όλα, επιτόπου. Ό,τι παραγγείλεις, θα στο ετοιμάσουν εκείνη τη στιγμή.
«Ο Κώστας Βασιλόπουλος, ο σεφ μας, δουλεύει 19 ώρες για να είναι έτοιμο το κυριακάτικο μενού», μου λέει ο Αργύρης «ήταν και αυτός που επέμενε για να κάνουμε αυτό με το brunch, είχα τις αμφιβολίες μου στην αρχή, δεν το πίστευα ότι θα πιάσει, όμως χαίρομαι πολύ που πάει καλά τελικά, είχε δίκιο».
Με έβγαλε και έξω στον κήπο να μου δείξει ότι μπορείς να κάτσεις και τώρα τον χειμώνα, γιατί είναι πια κλειστός με τζάμι στο πλάι και εκείνη την υπέροχη νοτιοαφρικάνικη τέντα τύπου σκηνή Βεδουίνων με ξύλα που τη στηρίζουν. «Έρχονται στο μαγαζί πελάτες από μακριά, ξανά και ξανά, από Γλυφάδα, από Ανάβυσσο, τον τελευταίο καιρό μία παρέα από Διόνυσο».
Όσο για τις ηλικίες παίζουν από 20 έως 40, πάνε και μεγαλύτεροι άνθρωποι βέβαια, όμως το brunch δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο ως όρος σε αυτούς, οπότε λογικό να είναι λιγότεροι. Κοίτα, αν δεν πείστηκες ακόμη (που δεν υπάρχει περίπτωση) να πας αυτή την Κυριακή κιόλας, να σου πω ότι και τις άλλες μέρες τα σπάει.
Μπορεί να μη σερβίρει brunch, αλλά έχει σάντουιτς, εκπληκτικές σούπες (κρεμμυδόσουπες, μανιταρόσουπες και την πιο τέλεια πατατόσουπα του κόσμου), παέγιες με γαρίδες (και άλλα εξαιρετικά), σερβιρισμένες σε τηγάνι, haute dogs (ναι καλά διαβάσατε, δεν έχω κάνει ορθογραφικό) και συγκλονιστικά μπέργκερ. Α και εκείνο το cheesecake με το μπισκότο από κάτω, ένα από τα ζαχαροπλαστικά θαύματα του Αλέξανδρου Κόκκινου. Και κοκτέιλ φυσικά. Αμερικανιές με ποιότητα ευρωπαϊκή, χώρος που σε κολλάει, ένα μαγαζί ολοκληρωμένο που θα το εκτιμήσεις όλες τις μέρες της εβδομάδας.
Momo Fresh Made Sandwiches Drinks & More, Σαπφούς 95, Πλ.Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9562300