59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Να δοκιμάσουμε το head to tail μενού του Blue Fish βλεποντας το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα
Τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψειΣυγκεντρώνουμε σε μία λίστα τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτή ανήκει οπωσδήποτε το Bluefish.
- 27/04/2021
- Κείμενο: Μικαέλα Θεοφίλου
Το Bluefish στη Βουλιαγμένη μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι. Σ’ ένα καλοκαίρι εξωστρεφές που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Και πώς είναι δυνατόν να μην μας πάει στο καλοκαίρι ένα εστιατόριο – «μεσοτοιχία» με το μπλε της θάλασσας; Ποια ώρα θα βρεθείς εκεί είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής: Όταν σουρουπώνει, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ειδυλλιακή, όμως η θάλασσα «γράφει» αλλιώς στο φως.
Στο Βlue Fish λοιπόν υπό την γαστρονομική μπαγκέτα του Γιώργου Οικονομίδη οι λάτρεις του ψαριού θα απολαύσουν ξανά τη δημιουργική ψαροφαγία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την head to tail φιλοσοφία που στην ουσία “σπάει” το ψάρι σε μέρη και παρουσιάζει το κάθε μέρος του με διαφορετική συνταγή, σαν μία θεατρική παράσταση που λαμβάνει χώρα στο τραπέζι των συνδαιτυμόνων. Η παράσταση χωρίζεται σε 4 “sequels”. Κεφάλι, μάγουλα και τα δύο φιλέτα.
Οι περισσότεροι λάτρεις των ψαριών υποστηρίζουν πως η πιο βαθιά γεύση βρίσκεται στο κεφάλι και στα “μάγουλα” και στις περισσότερες περιπτώσεις, μένει στην άκρη του τραπεζιού και πετιέται. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιηθεί και να μαγειρευτεί σε ένα κριθαρώτο ή να γίνει μία βελούδινη σούπα, και να έρθει στο τραπέζι σαν πρώτο πιάτο, όσο το υπόλοιπο σώμα του ψαριού ψήνεται μαεστρικά στη robata; Στον κατάλογο προφανώς υπάρχουν και άλλα πεντανόστιμα πιάτα, από σαλάτες και ορεκτικά μέχρι ζυμαρικά και ριζότο, εντούτοις όλη η γαστρονομική εμπειρία είναι… head to tail. Ό,τι και αν επιλέξει πάντως για φαγητό η παρέα, μην ξεχάσετε να το συνοδέψετε με ένα υπέροχο κρασί από την εξαιρετική λίστα του Bluefish και φυσικά να κλείσετε το γεύμα σας με την διάσημη πια lemon tart του εστιατορίου.