59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Να δοκιμάσουμε το καινούργιο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο ARK
Τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψειΚαταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτά ανήκουν οπωσδήποτε οι γεύσεις του Γιάννη Μπαξεβάνη στο Ark.
- 25/04/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Το εστιατόριο Ark έχει ήδη κερδίσει για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (από το 2016 έως σήμερα) το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και αυτό είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης επιμένει ελληνικά και παρουσιάζει πιάτα που βασίζονται στη γαστρονομική παράδοση της χώρας, χρησιμοποιώντας υλικά από ντόπιους παραγωγούς. Ο ίδιος, έχει άλλωστε εξομολογηθεί στο NouPou ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας στην βαλίτσα του χόρτα και μυρωδικά, όπως η αγαπημένη του καυκαλήθρα ή τα ταπεινά μυρώνια.
Ο chef Δρόσος Ξυνογαλάς θα βρίσκεται καθημερινά στην κουζίνα, εκτελώντας με μαεστρία τις συνταγές. Από το ανανεωμένο μενού ξεχωρίζουν το τραγανό γαριδάκι πάνω σε μους λευκού ταραμά -το οποίο οι chef μας προτείνουν να το δοκιμάσουμε με το χαρουπόψωμο που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο του Ark-, το χαλούμι με τη χειροποίητη μαρμελάδα από σύκο και δυόσμο, τα ψητά λαχανικά στον ξυλόφουρνο με ελαιόλαδο, θυμάρι και αγουρίδα, το φρέσκο καλαμαράκι από τη Χαλκίδα (σχάρας ή τηγανητό) και βεβαίως τα ολόφρεσκα ψάρια. Μπορείς να τα παραγγείλεις ψητά στα κάρβουνα, αλλά το πιάτο που μας έχει λείψει περισσότερο (και σου προτείνουμε να επιλέξεις με κλειστά μάτια) είναι αυτό που βρίσκεται σταθερά στο μενού του Ark: Ψάρι ολόκληρο γεμιστό με χόρτα εποχής, ψημένο στον ξυλόφουρνο, με ελαφριά σάλτσα ντομάτας.