Άκρα: Το νέο εστιατόριο του Παγκρατίου για τα πιάτα του οποίου (παρα)μιλούν όλοι
Ανοιχτή κουζίνα, ζωντανή φωτιά, μενού βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη, που αλλάζει καθημερινά, και γλυκά που σε τραβούν να τα δοκιμάσεις συνθέτουν το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Παγκρατίου.
- 29/06/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Τα Άκρα είναι το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του μάγειρα Γιάννη Λουκάκη (Μούργα, ΣυνΤροφή), ο οποίος έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να συνεργαστεί με τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τον pastry chef που βρίσκεται πίσω από το boutique ζαχαροπλαστείο Ourse στη Γλυφάδα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕪 𝕋𝕫𝕠𝕣𝕥𝕫𝕚 (@s_tzortzi)
Στο εστιατόριο, που άνοιξε στο Παγκράτι, κοντά στην πλατεία Προσκόπων, κυριαρχεί η λιτή αισθητική, ενώ την προσοχή σου τραβά από τη μία η ζωντανή φωτιά, από την άλλη η βιτρίνα με τα κουκλίστικα γλυκά. Λιτό αλλά και δημιουργικό μοιάζει επίσης το μενού, το οποίο αλλάζει καθημερινά και βασίζεται στην ελληνική πρώτη ύλη, με τον σεφ να ετοιμάζει τα πιάτα ανάλογα με το τι θα βρει στην αγορά.
Ανθός κολοκυθιού γεμισμένος με ξινόχορτο και συκωτάκια, σιγοψημένη στη σχάρα ντομάτα με ελαιόλαδο και κάπαρη συνοδεία φρεσκοζυμωμένου ψωμιού, γαρίδα ωμή με φράουλες, σαγκουίνι και ελαιόλαδο, κατσικομακαρονάδα με χλωρή Κιμώλου βρίσκονται ανάμεσα στα πιάτα που ήδη έχουν ξεχωρίσει. Από τα γλυκά, αίσθηση κάνει το παγωτό από βιολογικό γάλα, που σερβίρεται με ζουμάκι από φράουλες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ǝlisavet (@_stergioy)
Το εστιατόριο πολύ σύντομα έγινε talk of the town και αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Keep in mind: Τα Άκρα ανοίγουν από το πρωί προσφέροντας φρέσκο ψωμί και ορισμένα γλυκά, ενώ αργότερα οι ανοιχτές φωτιές δίνουν την έναρξη για μια άρτια γαστρονομική βραδιά.