Ateno και Wild Poppies: Τα δύο νέα γαστρονομικά spots που «ψήνονται» στο κέντρο
Τι ετοιμάζουν οι αδερφοί Λιάκου (Base Gril, Travolta) με τον Νίκο Καραθάνο; Tι θα ανοίξει στη θέση που βρισκόταν παλιότερα το Dybbuk; Αυτές είναι οι δύο νέες αφίξεις του κέντρου για τις οποίες θα μιλάμε -και θα γράφουμε- τις επόμενες εβδομάδες.
- 13/11/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Στη Σταδίου, στον αριθμό 7, εκεί που στεγαζόταν παλιότερα ο ναός της house σκηνής, το Dybbuk, χαρίζοντας τις πιο αξέχαστες εμπειρίες night life της αθηναϊκής νύχτας, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το Wild Poppies. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται ο Όμιλος Πιτσιλή και το team των Κολωνακιώτικων Poco a Poco και Forte.
Οι τεχνικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και ο chef Σπύρος Μαυροειδής με την ομάδα του τεστάρουν τις προτάσεις τους στην κουζίνα, ώστε να ανοίξουν μέχρι το τέλος του μήνα. Το panasian μενού του Wild Poppies, θα έχει -από ό,τι μαθαίνουμε- εξωτική διάθεση και αναφορές στην κινέζικη και thai κουζίνα, με τα noodles, τα dumblings και το curry να πρωταγωνιστούν, ενώ δεν θα λείψουν τα cocktails. Λεπτομέρειες και εντυπώσεις, σύντομα.
Comeback κάνει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Νίκος Καραθάνος στα ελληνικά δρώμενα, μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα παραμονής στο εξωτερικό – πλέον θα τον βρίσκουμε στο κέντρο της Αθήνας, στο Ateno Cook & Deli (Αιόλου 52 & Μιλτιάδου). Πρόκειται για το ολοκαίνουριο εγχείρημα του Βαγγέλη και του Σπύρου Λιάκου (Base Grill, Hoocut, Franco Manga και Τραβόλτα) το οποίο βασίζεται στη MetaMeat, την micro-αλλαντοποιία που έχουν στήσει στο Περιστέρι. Εκεί, παρασκευάζουν μια μεγάλη σειρά από αλλαντικά, από ολόκληρα κομμάτια εκλεκτού κρέατος χωρίς συντηρητικά, όπως μορταδέλα μαύρου χοίρου και προσούτο προβατίνας.
Το Ateno Cook & Deli θα λειτουργεί τόσο ως κατάστημα delicatessen -στο οποίο θα βρίσκουμε όχι μόνο τα αλλαντικά της MetaMeat, αλλά και εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα- όσο και ως εστιατόριο με μενού και εκτέλεση όπως είπαμε και παραπάνω από τον Καραθάνο. Η κουζίνα θα είναι σύγχρονη ελληνική και προσεγμένη, οι τιμές προσιτές, ενώ θα υπάρχει και μια λίστα κρασιών από ντόπιους παραγωγούς, με την υπογραφή του Γιάννη Καρακάση MW.
Το Ateno Cook & Deli θα λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ και από ό,τι μαθαίνουμε οι «μηχανές δουλεύουν στο φουλ» για να ανοίξει τον Δεκέμβριο.