Atole: Στο νέο εστιατόριο του Κολωνακίου θα δοκιμάσεις μεξικάνικες γεύσεις, αλλά όχι όπως τις ξέρεις
Το Atole, η νέα άφιξη του κέντρου που βρίσκεται χωμένη σε έναν πεζόδρομο του Κολωνακίου, προσφέρει μια fine dining εμπειρία της μεξικάνικης κουζίνας και πιάτα που σε προ(σ)καλούν να τα δοκιμάσεις.
- 06/09/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Στον πεζόδρομο της Γιβραίων στο Κολωνάκι έκανε την εμφάνισή του το Atole, ένα νέο μεξικάνικο εστιατόριο, το οποίο επαναπροσδιορίζει τη συγκεκριμένη κουζίνα, προσφέροντας fine dining πιάτα. Ο σεφ, Δημήτρης Αφεντάκης έχει δημιουργήσει ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού και σε κάνει να θες να τα δοκιμάσεις όλα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Atole (@atoleathens)
Στον κατάλογο θα βρεις αρχικά επιλογές σε tacos και θα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τηγανητό ψάρι ημέρας, αργομαγειρεμένο χοιρινό ή ψητά μανιτάρια. Έπειτα, θα συναντήσεις μεταξύ άλλων την tostada με καβούρι, πράσινο μήλο, σχοινόπρασο, πικάντικη μαγιονέζα, μαύρο κύμινο και μοσχολέμονο, τις «καμένες» πατάτες νέας εσοδείας που έρχονται με κατσικίσιο τυρί και λάδι guajillo, καθώς και το ψητό ψάρι ημέρας με πράσινο mole από φιστίκια Αιγίνης και άγρια χόρτα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Atole (@atoleathens)
Για γλυκό, το παγωτό μεξικάνικης σοκολάτας δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Και για ποτό, μπορείς να επιλέξεις μια spicy margarita ή κάποιο κρασί από την εκτενή λίστα με ετικέτες από τη Λατινική Αμερική.
Plus: Τα περισσότερα πιάτα στο Atole ετοιμάζονται στον ξυλόφουρνο, ο οποίος βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της ανοιχτής κουζίνας και τραβά τα βλέμματα.