Blue Oyster: Το νέο seafood bar του κέντρου είναι φτιαγμένο με τη συνταγή της επιτυχίας
Nigiri με ψάρι ημέρας, sushi rice, σεβίτσε, ταρτάρ γαρίδας και ιδιαίτερα πλατό με όστρακα και ωμά ψάρια συνοδεύονται με σαμπάνια, με ένα ποτήρι κρασί ή -γιατί όχι;- με τη signature αρωματισμένη με καβούρι βότκα του Blue Oyster και όλα μαζί συνθέτουν την talk of the down νέα άφιξη του κέντρου.
- 05/04/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Όταν διαφορετικοί άνθρωποι που κρύβονται πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ξέρεις ότι αυτό που θα φτιάξουν θα συζητηθεί. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη που το Blue Oyster, που άνοιξε πριν από μερικές μέρες στην πολυσύχναστη οδό Κολοκοτρώνη, έγινε αμέσως το hot γαστρονομικό νέο της πόλης.
Ο Φώτης Φωτεινόγλου και ο Θοδωρής Κασσαβέτης (ΦΙΤΑ), η Φανή Σπυριδάκη (Noel) και ο Άρης Δούκας (Noel, Η Βόλβη, Μr. Fox) συμπράττουν σε αυτό το εγχείρημα που αγαπάει τις γεύσεις τις θάλασσας και προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο για να τις απολαύσουμε.
Τo concept ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και στοχεύει στο να αποδείξει πως τα στρείδια και όλα τα συναφή μπορούν να είναι πιο προσιτά και να τρώγονται σε ένα μπαρ, μαζί με το κρασί, όπως ακριβώς αυτό θα συνοδευόταν από ένα πλατό αλλαντικών και τυριών σε ένα wine bar. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από το μπλε και το λευκό χρώμα που θυμίζει θάλασσα και νησί (αν και η διακόσμηση έχει κάτι από το χαρακτηριστικό extravagant touch του Noel), ενώ η μπάρα είναι ουσιαστικά μια “παγωμένη” βιτρίνα, με τους πρωταγωνιστές του Blue Oyster (τα οστρακοειδή) σε πρώτο πλάνο. Το μενού πάντως δεν περιορίζεται σε αυτά, αφού μεταξύ άλλων θα βρεις nigiri με ψάρι ημέρας, sushi rice, σεβίτσε, καρπάτσιο και φυσικά τα πλατό με όστρακα και ωμά ψάρια.
Στα highlights του Blue Oyster η λίστα με τις σαμπάνιες, αλλά και αυτή με τις ετικέτες κρασιών.
Blue Oyster, Κολοκοτρώνη 62, Αθήνα