Cinq Sens Athens: Ένα νέο γαλλικό μπιστρό με χιώτικες καταβολές άνοιξε στο Παγκράτι
Ανοιχτή κουζίνα, κομψή αισθητική και ένα μενού γεμάτο ενδιαφέρουσες προτάσεις, βασισμένες στη γαλλική κουζίνα με χιώτικες, ωστόσο, επιρροές συνθέτουν το νέο Cinq Sens Athens.
- 20/05/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
«Χωμένο» στο στενάκι της Πύρρου, μόλις μερικά μέτρα από την πολυσύχναστη Φιλολάου στο Παγκράτι, άνοιξε πριν από λίγο καιρό ένα νέο γαλλικό μπιστρό, με το όνομα Cinq Sens Athens. Αν και μιλάμε για «γαλλικό μπιστρό», τα πιάτα του εστιατορίου να ξέρεις πως διαθέτουν αρκετές γαστρονομικές πινελιές από τη Χίο, τον τόπο καταγωγής του σεφ, Παντελή Μινιώτη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinq Sens Athens (@cinqsensathens)
Το μενού περιλαμβάνει λίγα και συγκεκριμένα πιάτα, με highlight το φιλέτο πάπιας, με πουρέ, τσιπς γλυκοπατάτας και ψητό σουκρέν, συνοδευόμενο από μαρμελάδα μπέικον και χουρμά, τα ραβιόλι με γέμιση μοσχαράκι bourguignon, πούδρα και αφρό μπείκον και μανιτάρια, αλλά και το ψητό ψάρι ημέρας με σάλτσα bisque, polenta, φινόκιο confit και αφρό φινόκιο. Τώρα, όσον αφορά το γλυκό, το εναλλακτικό «σαν γαλακτομπούρεκο» μοιάζει ιδανικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μενού θα αλλάζει ανάλογα την εποχή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinq Sens Athens (@cinqsensathens)
Μπορείς επίσης να συνοδεύσεις το δείπνο σου με ένα ποτήρι κρασί, από ελληνικές και γαλλικές ετικέτες, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και η επιλογή ειδικού μενού γευσιγνωσίας. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα απολαύσεις, χαζεύοντας παράλληλα μέσα από την τζαμαρία της ανοιχτής κουζίνας.