Ikigai: Ένα ιαπωνικό delicatessen δια χειρός Άρη Βεζενέ στην καρδιά της Αθήνας
Με πλούσια κάβα, ιδιαίτερα προϊόντα delicatessen, ακόμη και μαγειρικά σκεύη και βιβλία, το Ikigai ξετυλίγει όλη την ιαπωνική κουλτούρα και προσφέρει μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη.
- 09/01/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Ένα φρέσκο, ιδιαίτερο concept με αέρα Ιαπωνίας μας συστήνει ο Άρης Βεζενές και η ομάδα του Birdman στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για το Ikigai, ένα ιαπωνικό delicatessen ή αλλιώς μια grocery-boutique που έχει γίνει ήδη talk of the town και προσφέρει πληθώρα προϊόντων για την καθημερινότητά σου, για να προσφέρεις το κάτι παραπάνω στους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι, για να κάνεις πρωτότυπα δώρα. Όλη η ιαπωνική γαστρονομία και κουλτούρα, σε έναν χώρο που αποτελεί μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη.
Εκεί θα βρεις από μια πλούσια κάβα, μέχρι προϊόντα κρεοπωλείου, τρόφιμα και ιδιαίτερα προϊόντα που δύσκολα θα βρεις αλλού, με έμφαση στις vegetarian και gluten free επιλογές (ιαπωνικές σάλτσες, σπάνια dressings, αρωματικά ξύδια, panko και κουρκούτι για τις πιο ωραίες ιαπωνικές συνταγές κλπ.), μέχρι χειροποίητα κεραμικά, βιβλία μαγειρικής και μαγειρικά σκεύη.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στον χώρο του Ikigai θα στεγαστεί και το Ekiben Kitchen, το «αδελφάκι» του Birdman – όλα δια χειρός Άρη Βεζενέ -, που έκανε θραύση στην καραντίνα με το διάσημο πια, katsu sando. Μέσα από μια ανοικτή κουζίνα, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις ιαπωνικές γεύσεις του take – away, αλλά και επί τόπου στον χώρο του.