ΚΑΨΑ: Σουβλάκι από τον Χριστόφορο Πέσκια στο κέντρο της Αθήνας

Ο σεφ προτείνει τυλιχτά και μερίδες στην κλασική αλλά και σε «πειραγμένη» εκδοχή - όπως αυτή με γύρο, σάλτσα αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι - στο νέο σουβλατζίδικο της Αθήνας που έκανε ξανά το σουβλάκι viral στο κέντρο.
- 03/07/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Λίγα μέτρα χαμηλότερα από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων (όπου ο Χριστόφορος Πέσκιας «τρέχει» μαζί με την οικογένεια Πιτσιλή το μεζεδοπωλείο Dopios) αποφάσισε ο γνωστός σεφ να ανοίξει το νέο του εγχείρημα, ένα σουβλατζίδικο με την υπογραφή του, ονόματι ΚΑΨΑ.
Στην οδό Σκουλενίου λοιπόν, το νέο street food place του κέντρου σερβίρει μεν τους κλασικούς συνδυασμούς, δηλαδή γύρο, καλαμάκι (χοιρινό και κοτόπουλο) και κεμπάπ, συνοδευόμενα με ντομάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι -την πατάτα την προτείνει ξεχωριστά, αλλά διαθέτει και ένα επιπλέον section, το KAPSA Signature Souvlaki, με τις ξεχωριστές προτάσεις του σεφ, όπως τον γύρο με σάλτσα αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι ή το χοιρινό καλαμάκι με «κυπριακό» picο de gallo και τζατζίκι.
Στην ΚΑΨΑ όλα τα κρέατα -ακόμη και ο γύρος- είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν ζουμερά, με ωραία κρούστα και πεντανόστιμα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και πληθώρα αλοιφών για να διαλέξεις από την πιο απλή (μουστάρδας ή κόκκινη καυτερή) μέχρι την πιο ιδιαίτερη (dip αβοκάντο ή μαγιονέζα curry).
PS: Τα κρέατά του, εκτός από το τυλιχτό, σερβίρονται και σε απολαυστικές μερίδες, ενώ υπάρχει επιλογή και για τους vegan: σουβλάκι με μανιτάρια, σάλτσα αβοκάντο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς.