ΚΑΨΑ: Σουβλάκι από τον Χριστόφορο Πέσκια στο κέντρο της Αθήνας
Ο σεφ προτείνει τυλιχτά και μερίδες στην κλασική αλλά και σε «πειραγμένη» εκδοχή - όπως αυτή με γύρο, σάλτσα αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι - στο νέο σουβλατζίδικο της Αθήνας που έκανε ξανά το σουβλάκι viral στο κέντρο.
- 03/07/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Λίγα μέτρα χαμηλότερα από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων (όπου ο Χριστόφορος Πέσκιας «τρέχει» μαζί με την οικογένεια Πιτσιλή το μεζεδοπωλείο Dopios) αποφάσισε ο γνωστός σεφ να ανοίξει το νέο του εγχείρημα, ένα σουβλατζίδικο με την υπογραφή του, ονόματι ΚΑΨΑ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΚΑΨΑ (@kapsa.souvlaki)
Στην οδό Σκουλενίου λοιπόν, το νέο street food place του κέντρου σερβίρει μεν τους κλασικούς συνδυασμούς, δηλαδή γύρο, καλαμάκι (χοιρινό και κοτόπουλο) και κεμπάπ, συνοδευόμενα με ντομάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι -την πατάτα την προτείνει ξεχωριστά, αλλά διαθέτει και ένα επιπλέον section, το KAPSA Signature Souvlaki, με τις ξεχωριστές προτάσεις του σεφ, όπως τον γύρο με σάλτσα αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι ή το χοιρινό καλαμάκι με «κυπριακό» picο de gallo και τζατζίκι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΚΑΨΑ (@kapsa.souvlaki)
Στην ΚΑΨΑ όλα τα κρέατα -ακόμη και ο γύρος- είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν ζουμερά, με ωραία κρούστα και πεντανόστιμα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και πληθώρα αλοιφών για να διαλέξεις από την πιο απλή (μουστάρδας ή κόκκινη καυτερή) μέχρι την πιο ιδιαίτερη (dip αβοκάντο ή μαγιονέζα curry).
PS: Τα κρέατά του, εκτός από το τυλιχτό, σερβίρονται και σε απολαυστικές μερίδες, ενώ υπάρχει επιλογή και για τους vegan: σουβλάκι με μανιτάρια, σάλτσα αβοκάντο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς.