Λιόγερμα της Αθήνας: Το νέο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έρχεται από τη Μονεμβασιά
Μετά τη Μονεμβασιά, το Λιόγερμα «προσγειώθηκε» στο Παλαιό Φάληρο και προσφέρει γεύσεις και πιάτα από τη Λακωνία.
- 20/05/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Σε μια γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου πίσω από τη Λεωφόρο Αμφιθέας, το Λιόγερμα της Αθήνας είναι το αδερφάκι του πρώτου μαγαζιού στην Ελιά της Μονεμβασιάς, γνωστό για τα φρέσκα ψάρια και τις θαλασσινές σπεσιαλιτέ του.
Μετά από 9 χρόνια λειτουργίας στην Πελοπόννησο, η οικογένεια Κυριακόγκωνα και ο σεφ Θοδωρής Αθανασίου έφεραν το νέο μαγαζί τους στη νότια πλευρά της Αθήνας, προσφέροντας και εδώ σύγχρονη, μεσογειακή κουζίνα.
Φρέσκα ψαρικά έρχονται καθημερινά από τη Μάνη και ετοιμάζονται στο τηγάνι ή στη σχάρα, ενώ η επιλογή των ιδιοκτητών να προσφέρουν πιάτα από τον τόπο τους είναι εμφανής και στο μενού: O κατάλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροποίητες μανιάτικες μακαρούνες και γκόγκιζες -ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της Λακωνίας- με κολοχτύπα. Ιδανικά, θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα κρασί από την ενημερωμένη λίστα τους.