Manu: Στον Κεραμεικό η ψαροφαγία είναι funky
Η μοντέρνα ψαροφαγία δεν ήταν ποτέ τόσο funky όσο στο Manu, το μαγαζάκι που «απέπλευσε» στον Κεραμεικό και για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας θυμίσει ότι είναι πολύ cool να είσαι pescitarian.
- 01/09/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Πριν από μερικούς μήνες άνοιξε τις πόρτες του στον Κεραμεικό το Manu, ένα κόνσεπτ του σεφ Απόλλωνα Κοκκίνη που ήρθε να ξανασυστήσει την Αθήνα στην ψαροφαγία.
Σύγχρονο design, minimal αλλά ταυτόχρονα πληθωρικό σε άσπρες και έντονες μπλε αποχρώσεις. Θυμίζει ένα funky καφενείο, απλό, αλλά με στένσιλ και ασιατικές επιρροές. Σήμα κατατεθέν του μια ανοιχτή κονσέρβα με σαρδέλες (ειρωνικό αφού στο Manu θα βρεις καθημερινά ολόφρεσκο ψάρι).
Το μενού είναι μικρό και ιδιαίτερο. Εντύπωση προκαλεί ο συνδυασμός του παραδοσιακού με το νέο που οδηγεί ευφάνταστες συνταγές, αφού παρασκευές που παραδοσιακά θα είχαν ως βάση το κρέας, στο Manu γίνονται με ψάρι και θαλασσινά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το κεμπάπ ψαριού και το κοντοσούβλι θράψαλο.
Εκτός από τα new age παραδοσιακά πιάτα στο Manu θα βρεις επιλογές με ασιατικές επιρροές, όπως φρέσκο nigiri, gyoza με φρέσκο ψάρι ημέρας και σπέσιαλ manu roll με καψαλισμένο ψάρι ημέρας