Οι νέες αφίξεις της πόλης: Πού θα τρώμε και θα πίνουμε αυτόν τον χειμώνα στην Αθήνα
Τι καινούργιο θα τρώμε και θα πίνουμε φέτος στην πόλη; Αυτά είναι τα μαγαζιά που μόλις άνοιξαν και μερικά ακόμη που περιμένουμε πώς και πώς να ανακαλύψουμε.
- 28/09/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Εστιατόρια, μπαρ, streetfoodάδικα και all day στέκια, μέχρι και ζαχαροπλαστεία. Συγκεντρώσαμε τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της πόλης, αλλά και εκείνα που ήδη άνοιξαν και συζητιούνται αυτή τη στιγμή μεταξύ των Αθηναίων foodies.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basegrill Athens (@basegrillathens)
Οι αδελφοί Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκου, δημιουργοί του Base Grill στο Περιστέρι -ενός από τα πιο κλασικά κρεατοφαγικά spot της πόλης- ετοιμάζουν το «αδερφάκι» του εδώ στα νότια. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να ανοίξει στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη στη Γλυφάδα, εκεί που παλιά βρισκόταν το Hard Rock Café. Το concept θα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, θα σερβίρει το ίδιο μενού και προβλέπεται να ανοίξει περί τα τέλη του Οκτώβρη.
Παράλληλα, οι αδελφοί Λιάκου ετοιμάζουν ένα ακόμη ενδιαφέρον εγχείρημα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου. Πρόκειται για ένα εστιατόριο – delicatessen, στο οποίο θα διαθέτουν προϊόντα της δικής τους Metameat.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oh! Dio Wine Resto (@ohdio.athens)
Η Φωτεινή Παντζιά του By the glass, ετοίμασε για αυτό το φθινόπωρο δύο νέα projects. Το πρώτο είναι το Oh! Dio, για το οποίο συνεργάστηκε με τον Άγγελο Δαμουλιάνο της διαδικτυακής κάβας Botilia.gr, και έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του. Βρίσκεται επί της Αδριανού στο κέντρο, προσφέρει all day επιλογές και μια πλούσια λίστα κρασιών, από ελληνικό, αλλά και ξένο αμπελώνα. Το δεύτερο εγχείρημα ετοιμάζεται στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, δίπλα από τη Λυρική Σκηνή και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ο Κώστας Τσίγκας θα αναλάβει την επιμέλεια του μενού, το οποίο θα είναι all day.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Kodovas (@adamkodovas)
Στην Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι και σε πολύ κοντινή απόσταση από την πολυσύχναστη πλατεία Βαρνάβα, αναμένεται να ανοίξει το νέο του εστιατόριο ο Άνταμ Κοντοβάς. Πρόκειται για ένα αυθόρμητο, δημιουργικό μπιστρό, στο οποίο θα βρίσκουμε ελληνικές γεύσεις και θα ονομάζεται Ex Machina. Το opening αναμένεται εντός του Οκτωβρίου.
Στο Κολωνάκι τώρα, το fine dinning ιταλικό εστιατόριο Gorlomi συστήνεται στο κοινό με την υπογραφή του Χάρη Σπύρου (Zurbaran, Alemagou). Την επιμέλεια της κουζίνας αναλαμβάνει ο σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin Pelagos (εντός του Four Seasons), Luca Piscazzi, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα κάνει focus στο ψάρι και τα θαλασσινά. Το opening είναι προγραμματισμένο για τις 5 Οκτωβρίου.
Το νέο κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη, τον οποίο γνωρίσαμε από το Tsiftis Gastrokoutouki, ανοίγει κι αυτό στα Ιλίσια, λίγα μέτρα δίπλα από το τελευταίο, επί της Μεάνδρου. Εδώ θα απολαμβάνουμε κρητικούς μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές, όπως γαμοπίλαφο, κουκόφαβα και αντικριστά κρέατα, αλλά και αγαπημένα αποστάγματα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavlos Kyriakis (@pavlos_kiriakis)
Το Κουκάκι ανανεώνεται με το νέο εστιατόριο Gallina Athens, στην κουζίνα του οποίου θα συναντάμε τους Παύλο Κυριάκη (ένα αστέρι Michelin για το The Zillers), την Caecilia Sophia Stamatis (Kadeau) και τον Χρήστο Χίτο, οι οποίοι θα συνδυάζουν ελληνικές, γαλλικές και σκανδιναβικές γεύσεις στα πιάτα τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην οινική λίστα, με μια πλούσια γκάμα επιλογών.
Στον Κεραμεικό περιμένουμε το Ortsag (Gastro γραμμένο ανάποδα) του Αλέξανδρου Tσιοτίνη, που έρχεται με street food κατεύθυνση και φιλοσοφία. Θα είναι self service, με ένα μενού που θα περιλαμβάνει από μπέργκερ (σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές) μέχρι προτάσεις που θα κινούνται στον άξονα του zero waste, με υλικά που περισσεύουν από το κοντινό CTC. Στόχος, άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, είναι η στροφή σε πιο βιώσιμες λύσεις.
Το εστιατόριο MAKRIS, γνωστό από το ξενοδοχείο Domes Miramare στην Κέρκυρα, άνοιξε πριν από λίγες μέρες και στην Αθήνα, σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Θησείο, Άστιγγος και Ερμού γωνία (με θέα από το rooftop την Ακρόπολη και τον ναό του Ηφαίστου) . Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο Πέτρος Δήμας (Hytra, Σπονδή), ο οποίος έχει δημιουργήσει δυο μενού degustation προσεγγίζοντας το fine dining μέσω της ελληνικής κουζίνας.
Στην Πλατεία Καρύτση, το Bless me Father είναι το νέο bar του κέντρου που θα μας τραβήξει στην μπάρα του για after work drinks ή βραδινές εξόδους. Θα είναι βέβαια all day, αφού θα ξεκινά με ορισμένες προτάσεις σε brunch, το μεσημέρι θα συνεχίζει με κάποια πιάτα για τη μέση (το μενού υπογράφει ο σεφ Ασημάκης Χανιώτης), ενώ αργότερα θα βγάζει τα ποτά. Τα cocktail αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος.
Το Ox είναι το νέο κρεατοφαγικό spot που ανοίγει στη Μιχαλακοπούλου. Όπως υποδεικνύει και το όνομα (Ox είναι το βόδι), το εστιατόριο θα προσφέρει κρέατα από επιλεγμένες φάρμες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά, και θα απευθύνεται στους απανταχού meat lovers.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavlos Kyriakis (@pavlos_kiriakis)
Στο Τhe Zillers Pastry Bar, που άνοιξε τις πόρτες του πολύ πρόσφατα, θα βρούμε τις γλυκιές δημιουργίες του pastry chef Γιώργου Πλατινού, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε είτε στα τραπεζάκια απ’ έξω, συνοδεία καφέ, ροφήματος ή κάποιου drink, είτε πακέτο για το σπίτι.
Plus: Το Ρίνι, που άνοιξε στην Κυψέλη δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, αν και δεν αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις της πόλης (άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο), δεν γίνεται να λείπει από αυτή τη λίστα, καθώς έχει ήδη γίνει talk of the town και είμαστε σίγουροι ότι θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμη. Εκεί θα βρεις ελληνικό comfort food, όπως σιγομαγειρεμένο κατσικάκι, ρεβιθάδα, πατάτες γιαχνί και πολλές ακόμη -δελεαστικές- προτάσεις.