Nyn Esti: Αυτό είναι το νέο εστιατόριο του ΕΜΣΤ
Το Nyn Esti ξεκίνησε τη λειτουργία του στον τέταρτο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με στόχο να συνδυάσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.
- 09/01/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Τις πόρτες του άνοιξε λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά το νέο fine dining εστιατόριο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Λεωφόρο Καλλιρόης. Το Nyn Esti φέρει την υπογραφή του Ομίλου Nice n Easy ενώ επικεφαλής της κουζίνας είναι ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μισομικές, με εμπειρία σε φημισμένα ευρωπαϊκά εστιατόρια, όπως το The Jane (2 αστέρια Michelin).
Με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Nyn Esti προσφέρει δύο διαφορετικές εμπειρίες γαστρονομίας: τον «Βιότοπο» και το «Χρονολόγιο» – που θα ενταχθεί σε επόμενο χρόνο. Ο «Βιότοπος» προσφέρει χορτοφαγικό, κρεατοφαγικό και ψαροφαγικό μενού, ενώ όλες οι δημιουργίες έχουν εμπνευστεί από δυσεύρετα και εποχιακά υλικά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα του head chef Σταμάτη Μισομικέ.
Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του Nyn Esti είναι η δέσμευση στη βιώσιμη γαστρονομία, με τη χρήση βιολογικών υλικών και η εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «Ριζώματα», ένα πιάτο με ρίζες βιοδυναμικής καλλιέργειας μαριναρισμένες με άρτυμα φτιαγμένο από τις φλούδες τους. Παράλληλα, κάθε πιάτο παρασκευάζεται με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την εποχικότητα των πρώτων υλών.
«Το εστιατόριο Nyn Esti υπόσχεται μια ουσιαστική εμπειρία όπου η γαστρονομία συναντά την Τέχνη, την Ιστορία και τον Πολιτισμό σε έναν χώρο, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο για να επαναπροσδιορίσει τη μουσειακή εστίαση και τις σχέσεις μας με το φαγητό – και μια αντανάκλαση τόσο της πλούσιας κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου πνεύματος της πόλης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παρουσίαση του εστιατορίου.