Ο Έκτορας Μποτρίνι αναλαμβάνει τα ηνία του νέου εστιατορίου της Εθνικής Πινακοθήκης
Ο διακεκριμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το μενού του εστιατορίου «Παρθένης» της Εθνικής Πινακοθήκης με πανοραμική θέα στην Αθήνα.
- 09/07/2021
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Ο Έκτορας Μποτρίνι, ένας από τους πλέον γνωστούς και διακεκριμένους Έλληνες σεφ, θα αναλάβει τα ηνία του εστιατορίου «Παρθένης» στην Εθνική Πινακοθήκη. Το σύγχρονο εστιατόριο, που θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο, αποδίδει φόρο τιμής στον κορυφαίο εικαστικό, Κωνσταντίνο Παρθένη, έναν από τους σπουδαιότερους αναμορφωτές της νεοελληνικής ζωγραφικής.
Ο Μποτρίνι μίλησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αντωνόπουλο από το «Αθηνόραμα» και αναφέρει χαρακτηριστικά «Θέλω να κάνω μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα επιπέδου, και πρότυπό μου είναι το μπιστρό του μουσείου Guggenheim στο Μπιλμπάο». Ξεκινά, λοιπόν, να μελετά τις λεπτομέρειες για αυτό το νέο πρότζεκτ, που θα είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί από το Φθινόπωρο -όπως υπολογίζεται.
Το εστιατόριο θα προσφέρει μια ανυπέρβλητη πανοραμική θέα στην Αθήνα και, μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για πολλούς Αθηναίους και μη. Ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικής, τέχνης και γαστρονομίας σε περιμένει εκεί για να τον ανακαλύψεις.
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ αναλαμβάνει τόσο το εστιατόριο, όσο και το αναψυκτήριο που θα λέγεται «Ιλισός», καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού. Το τελευταίο θα λειτουργεί σε πιο χαλαρούς και all day ρυθμούς. Και οι δύο χώροι θα διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους, ώστε να λειτουργούν και εκτός του ωραρίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, θα είναι εφικτό να παρέχονται κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering σε εκδηλώσεις τρίτων, που θα πραγματοποιούνται στο κτίριο. Αναμένονται και περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των δύο χώρων.