Οι νέες αφίξεις για φαγητό και ποτό στα Νότια που ξεχωρίσαμε τον Ιούνιο
Summer In The CityΜεγάλη η λίστα με τις νέες αφίξεις που προσγειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στα νότια και κέρδισαν την προσοχή μας: από Ιταλικά εστιατόρια και all day στέκια μέχρι beach bars.
- 30/06/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας. Επιλέγουμε τις νέες αφίξεις που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο μήνα.
Το Bloom Project (Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα / 2103000811) είναι το νέο beach bar – restaurant που άνοιξε τις πόρτες του στην Α’ Πλαζ Βούλας. Πρόκειται για ένα all day project που συνδυάζει βουτιές και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα με ένα μπαρ – εστιατόριο που σερβίρει μεσογειακή πειραγμένη κουζίνα, ιαπωνικές γεύσεις αλλά και ιδιαίτερα cocktails.
Το Bloom δημιουργήθηκε από τους επιχειρηματίες του Μοοrings στη Βουλιαγμένη και του Blends στη Γλυφάδα. Προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, σνακ, healthy bowls καθώς και kids menu, ενώ μέχρι αργά το βράδυ υπάρχουν επιλογές του εστιατορίου με την υπογραφή του Κώστα Λώλα (σεφ του Moorings), που «μυρίζουν» Ελλάδα.
Στη Γλυφάδα δύο νέες αφίξεις επάνω στη θάλασσα κέντρισαν το ενδιαφέρον μας. Αρχικά, στα εμβληματικά Αστέρια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Bungalow 7 (Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Γλυφάδα / 2108940566), ένα νέο εστιατόριο που αντλεί έμπνευση από τις καμπάνες των Αστεριών, οι οποίες αποτέλεσαν σημείο συνάντησης κατά τη χρυσή εποχή του θρυλικού θερέτρου.
Στο Bungalow 7 το μενού υπογράφει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, εναρμονίζοντας μεσογειακά υλικά, ιαπωνικές επιρροές και ασιατικές τεχνικές. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, θα βρεις στο μενού επιλογές μεσογειακών γεύσεων όπως φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές, υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi -όλα συνδυασμένα με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Ακόμη, σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία λειτουργεί η πισίνα μόνο για ενήλικες με το jacuzzi, τις ρετρό ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, να δημιουργούν ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό με τα cocktails από το Pool Bar να συμπληρώνουν την απόλαυση.
Εντός του ξενοδοχείου One & Only Aesthesis τώρα, το Manko Athens (Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα / 2166861900), ένα lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot, άνοιξε μόλις τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το μενού του Manko, με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά, αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.
Στους χώρους του έχει δημιουργηθεί ένα bohemian σκηνικό με πρωταγωνιστές το ξύλο, τα φυσικά υλικά και τις γήινες αποχρώσεις που διακόπτονται από αναπάντεχες χρωματικές εκρήξεις, αλλά και ιδιαίτερα φυτά. Εδώ θα απολαύσεις και ένα πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα.
Βέβαια, ακόμη και στην καρδιά της Γλυφάδας είχαμε μια ιδιαίτερη άφιξη, με ιταλικό χαρακτήρα. Ο λόγος για το δημιούργημα της έμπειρης στον χώρο της εστίασης ομάδας των αγαπημένων El Catrin και Wynwood, ονόματι Cicchetti (Φοίβης 11, Γλυφάδα / 2108983655). Cicchetti (ή αλλιώς λαχταριστά τσιμπήματα αλά ιταλικά), μπορεί να είναι είτε παλαιωμένα αλλαντικά, είτε μπρουσκέτες συνοδευόμενες με διάφορα καλούδια, είτε εκλεκτά τυριά και άλλες γεύσεις που συνοδεύουν μοναδικά το spritz ή το κρασί. Με λίγα λόγια, μπουκιές απόλαυσης, τις οποίες πλέον θα μπορούμε να απολαμβάνουμε στην ολοκαίνουργια spritzeria – prosciutteria της Γλυφάδας που υπόσχεται – και σίγουρα θα γίνει – το νέο μας στέκι για after office, χαλαρές στιγμές, εμπνευσμένες από την ιταλική κουλτούρα.
Το Medouli (Λεωφ. Αλεξιουπόλεως 31, Αργυρούπολη / 2109944444) είναι το νέο steakhouse της Αργυρούπολης, στο οποίο σερβίρουν μεταξύ άλλων μπριζόλες, κοπές και βέργες κρεάτων, ιδιαίτερες κρεατοπαρασκευές, καθώς και χειροποίητες πίτες (όπως σπανακόπιτα). Στον κατάλογο θα βρεις από σουβλάκι κοτόπουλο και μπούτι κοτόπουλο περιχυμένο με σως honey mustard μέχρι σμυρνέϊκα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και μπριζόλα με baby πατάτες.
Τα κρέατα ετοιμάζονται στη σχάρα και σερβίρονται σε ξύλα κοπής. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πιάτα έρχονται σε γενναίες μερίδες. Και όλα αυτά σε έναν καλαίσθητο χώρο, ιδανικό για να πάρεις την παρέα και να βγεις για ένα χορταστικό, απολαυστικό δείπνο, το οποίο σημείωσε να συνοδεύσεις με μια δροσερή μπίρα ή κρασί.
Τέλος, στον Πειραιά «ξεπήδησε» το αδερφάκι του Vibo της Γλυφάδας, που μέχρι πρότινος έφερνε αποκλειστικά εκεί κόσμο από κάθε πλευρά της πόλης. Στη βάση ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων, λοιπόν, και μία ανάσα από τον Πύργο του Πειραιά, το Vibo (Ναυαρίνου 10, Πειραιάς) έρχεται για ακόμη μια φορά να μυήσει το κοινό στον κόσμο του κρασιού, της γεύσης και των αισθήσεων. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το Vibo του Πειραιά σου προσφέρει νέες γευστικές εκπλήξεις, που θα το κάνουν το νέο αγαπημένο σου all day στέκι στην περιοχή.