Οι νέες αφίξεις των νοτίων που ξεχωρίσαμε αυτό τον μήνα
Αυτές είναι οι νέες αφίξεις τον νοτίων που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τον τελευταίο μήνα και πιστεύουμε αξίζουν και τη δική σου προσοχή.
- 31/03/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας.
Τον τελευταίο μήνα, ωστόσο, ξεχωρίσαμε τρεις αφίξεις στα νότια, που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και που θέλουμε σύντομα να επισκεφτούμε για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις και τα πιάτα τους -αν και σε κάποιες ήδη κάναμε το πρώτο try.
Η πρώτη νέα άφιξη είναι το μεζεδοπωλείο της Πόπης, που άνοιξε στην Καλλιθέα από την Καλλιόπη Μπεζαντέ, φιναλίστ του περσινού MasterChef. Στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων ταρτάρ γαρίδας, γαρίδες «κανταΐφι» με κρέμα μαύρου ταραμά και ταλιάτα μόσχου με σάλτσα καπνιστής μπίρας, αλλά και χειροποίτηες αλοιφές. Όπως βέβαια μας είχε πει και η ίδια η Πόπη, δύο πιάτα που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι τα γαρδουμπάκια και οι πατάτες με αβγά και γραβιέρα Νάξου. Τα γλυκά της σεφ, ακόμη, δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Της Πόπης μεζεδοπωλείο (@tis_popis_mezedopoleio)
Μία ακόμη νέα άφιξη, που «προσγειώθηκε» πρόσφατα στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, είναι το Piatta, που προσφέρει ιταλικές γεύσεις σε μια street food εκδοχή. Στο Piatta, μπορείς να απολαύσεις πίτσα και pasta σε κλασικές συνταγές, αλλά και την παραδοσιακή πίτα piadina (που μοιάζει με τορτίγια) με διάφορες γεμίσεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?????? (@piatta.italianstreetfood)
Τέλος, στη Γλυφάδα άνοιξε πρόσφατα το λιβανέζικο εστιατόριο Kammoun, που προσφέρει τις κλασικές, πληθωρικές γεύσεις της συγκεκριμένης κουζίνας, τις οποίες μπορείς να πάρεις και στο χέρι. Εμείς πήραμε ήδη μία πρώτη γεύση, επιλέγοντας δύο γνωστά λιβανέζικα πιάτα -φαλάφελ και shawarma wrap-, καθώς και τη λιβανέζικη συνταγή Foul με κουκιά, που δεν είχαμε δοκιμάσει ξανά, αλλά μας φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα φαλάφελ ήταν τραγανά και νόστιμα, αλλά αυτό που σίγουρα ξεχωρίσαμε ήταν το wrap, με τρυφερό μοσχαράκι και έναν ταιριαστό συνδυασμό υλικών.