Οι νέες αφίξεις των νοτίων που ξεχωρίσαμε τον Αύγουστο
Αυτές είναι οι νέες αφίξεις τον νοτίων που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τον τελευταίο μήνα και πιστεύουμε αξίζουν και τη δική σου προσοχή.
- 01/09/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας.
Τον τελευταίο μήνα, ξεχωρίσαμε αρκετές νέες αφίξεις στα νότια, που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και που θέλουμε σύντομα να επισκεφτούμε για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις και τα πιάτα τους.
Μετά το Olive Restaurant, που άνοιξε τις πόρτες του στο rooftop του Dusit Suites Athens, σειρά είχε το Nomada, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Το μενού είναι εμπνευσμένο από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Λατινικής Αμερικής, πάντα με φρέσκα προϊόντα, ενώ βασίζεται στη φιλοσοφία του sustainability. Με ανοιχτή κουζίνα, οι σεφ δημιουργούν τα πιάτα θαλασσινών με περουβιανές τεχνικές και το κρέας με τεχνικές από την Αργεντινή. Το σούσι είναι Nikkei, δηλαδή έχει επηρεαστεί από την Ιαπωνία, αλλά με περουβιανές προτάσεις. Το μενού συνοδεύει μια μεγάλη λίστα κρασιών αλλά και cocktail.
Έπειτα, στη Βουλιαγμένη ανακαλύψαμε ένα νέο, εξαιρετικά ενδιαφέρον εστιατόριο, το οποίο καταθέτει μια πιο μεσογειακή άποψη σε θέματα γεύσης, ενώ διαθέτει μια κουζίνα η οποία έχει κατά βάση ιταλική καρδιά, με fusion επιρροές από τη διεθνή κουζίνα. Ο λόγος για το Vouliagmeni Peninsula Restaurant, το οποίο έχει γίνει ήδη talk of the town. Σε στρατηγικό σημείο, πάνω στον παράδρομο – πεζόδρομο της παραλιακής, με απίστευτη θέα προς στον κόλπο και στην περατζάδα των ντόπιων, το Vouliagmeni Peninsula Restaurant ξεχωρίζει με την κομψή αισθητική του, την urban διάθεση και τους άνετους χώρους του. Η πίτσα ναπολιτάνικου στυλ, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα ορεκτικά με προσωπικότητα είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση, δίπλα σε πολύ δυνατές προτάσεις.
Στη Βούλα τώρα, έχουμε δύο νέες αφίξεις. Η πρώτη άνοιξε στην καρδιά της περιοχής, επί της Βασιλέως Παύλου και αποτελεί τον νέο, vegan προορισμό των νοτίων. Στο Green Spot θα βρεις συνταγές στις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί φρέσκα, βιολογικά και υψηλής ποιότητας farm-to-table φρούτα και λαχανικά, super foods, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης που είναι ό,τι πρέπει για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Στον κατάλογο θα βρεις ποικιλία σε σαλάτες, όπως η ενδιαφέρουσα Red Stamina με παντζάρια, κέηλ, γιαούρτι σόγιας, ρόδι και πεκάν ή η High In Iron με φακές, σπανάκι, φινόκιο, τοματίνια, φιλέτα πορτοκάλι και λευκό βαλσάμικο. Υπάρχουν ακόμη αρκετά bowls με pasta, noodles, φακόρυζο ή το steak κουνουπιδιού στο φλόγιστρο με κρέμα κάρυ. Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε κάποιο wrap, energy bowl ή μπάρα δημητριακών για ένα ελαφρύ σνακ.
Η δεύτερη άφιξη στη Βούλα, που φαίνεται πως ήδη συζητιέται πολύ, είναι το νέο καφέ στην πλατεία Άλσους, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου: το Tartaruga Bistro. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν και παλιότερα κατάστημα εστίασης, ωστόσο σταμάτησε τη λειτουργία του πριν από μερικά χρόνια, αφήνοντας τους κατοίκους του Πανοράματος χωρίς κοντινές επιλογές για έξοδο. Το Tartaruga έρχεται όχι μόνο να καλύψει αυτή την ανάγκη, αλλά να αποτελέσει ένα υπέροχο all day spot για όλους, ακόμα και για όσους δεν κατοικούν στο Πανόραμα. O κατάλογος περιλαμβάνει πλήθος επιλογών, που ξεκινούν από πρωινό με pancakes, yogurt bowls και ορισμένα σνακ, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με τον καφέ σου ή κάποιο smoothie, ενώ για αργότερα υπάρχει η επιλογή της πίτσας, σαλάτας ή κάποιου πλατώ. Στις γλυκές επιλογές θα βρεις επίσης παγωτό, το οποίο φτιάχνουν οι ίδιοι μόνοι τους. Για το βραδάκι, θα σου προτείναμε ένα ποτήρι κρασί ή ένα από τα signature cocktails. Σημείωσε ότι αποτελεί και ένα ιδανικό family friendly καφέ.
Για το τέλος, θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε το νέο που πληροφορηθήκαμε πολύ πρόσφατα: το Barbarossa της Πάρου έρχεται εντός του νέου Glamping and Members Club στη Βούλα. Το γνωστό εστιατόριο «ταξιδεύει» από την Πάρο, φέρνοντας μαζί του τη γοητεία των Κυκλάδων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με γεύσεις εμπνευσμένες από τη μεσογειακή κουζίνα. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο γνωστά spots του νησιού. Το opening αναμένεται την άνοιξη του 2024.