Οι νέες αφίξεις των νοτίων που ξεχωρίσαμε τον Ιανουάριο
Το δίδυμο αδερφάκι του Basegrill, ένα american place για αυθεντικές BBQ γεύσεις, δύο healthy spots και ένα fine dining εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής από τον Νότο: Αυτές είναι οι νέες αφίξεις για φαγητό που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο μήνα.
- 01/02/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας. Επιλέγουμε τις νέες αφίξεις ξεχωρίσαμε τον τελευταίο μήνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basegrill Athens (@basegrillathens)
Το Basegrill, το εστιατόριο που «τράβηξε» όλη την Αθήνα στο Περιστέρι για καλό κρέας, άνοιξε μετά από μήνες προετοιμασιών στη Γλυφάδα και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς (και) στα νότια προάστια. Εδώ θα απολαμβάνουμε τα χαρακτηριστικά πιάτα του εστιατορίου, όπως το βοδινό ταρτάρ με αβγοτάραχο τρικαλινού, το λουκάνικο μαύρου χοίρου, το συκώτι που οι ίδιοι αποκαλούν «το καλύτερο της Αθήνας» και βεβαίως τις εμβληματικές κοπές και τις ψαγμένες ράτσες, όπως η στεπική αγελάδα Κατερίνης και ο ελληνικός μαύρος χοίρος.
Plus: Δεν είναι κρέας, αλλά είναι το απόλυτο best seller. Οι πατάτες με αβγά είχαν βγει για κάποια χρόνια από το μενού του εστιατορίου στο Περιστέρι, όμως μετά από καθολική απαίτηση έχουν επανέλθει και κυριολεκτικά δεν λείπουν ποτέ από κανένα τραπέζι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venus Healthy Project (@venus_healthy_project)
Στη Γλυφάδα έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο καιρό και ένα νέο, healthy spot. Ο λόγος για το Venus Healthy Project, στο οποίο θα βρεις από yogurt bowls μέχρι overnight oats (που έχουν γίνει τάση) μέχρι υγιεινές μπάρες και energy balls. Βέβαια, την προσοχή μας κέρδισαν τα banana bread αλλά και τα πρωτεϊνικά cheesecake, όπως αυτό με τα μούρα. Και αν ψάχνεις το ιδανικό συνοδευτικό για τα παραπάνω, στο Venus ετοιμάζουν φρουτένια smoothies, φρέσκους χυμούς αλλά και protein shakes, που μοιάζουν ό,τι πρέπει. Έχε στο νου σου ότι για κάθε πιάτο αναγράφονται αναλυτικά οι θερμίδες, ώστε να υπολογίζεις ακριβώς τι περιλαμβάνει η κάθε σου επιλογή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ol South Bar And Que (@ol_south_bar_and_que)
Παραμένουμε στη Γλυφάδα, όμως πηγαίνουμε μέχρι την Άνω, όπου άνοιξε το Ol’ South Bar & Que και σερβίρει αυθεντικές BBQ γεύσεις. Το καπνιστό κρέας πρωταγωνιστεί στο μενού, από το οποίο ξεχωρίσαμε τα pork ribs, αλλά και το καπνιστό brisket κομμένο σε φέτες ή το fried chicken που συνοδεύονται με την must αμερικάνικη τριπλέτα: ψωμάκι βουτύρου, sauce και πίκλες. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα subs, κάτι σαν μπεργκεράκια αλλά σε μια Texas εκδοχή, όπου το pulled pork μοιάζει μία από τις ιδανικές επιλογές. Στα extras εντοπίσαμε και τα λατρευτά mac n cheese, το creamy corn αλλά και cheesecake για την απόλυτη αμερικανιά! Σημείωσε ότι στο Ol’ South Bar & Que τα κρέατα καπνίζονται σε αυθεντικό αμερικάνικο smoker, οπότε οι γεύσεις αναμένονται extra νόστιμες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy House (@healthyhousegreece)
Περνώντας στην Αργυρούπολη, την προσοχή μας τράβηξε μια ακόμη healthy άφιξη, που προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για κάθε ώρα της ημέρας. Στο Healthy House μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με πρωϊνό ή brunch. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα με αβγό, όπως στραπατσάδα ή fitness ομελέτα αλλά και κάποια yogurt bowls και pancakes. Για μεσημεριανό, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σαλάτα ή κάποιο διατροφικό πιάτο, όπως το μοσχάρι κάρυ με πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι, μανιτάρια, ρύζι μπασμάτι και σουσάμι ή τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με ταμπουλέ από κινόα, φέτα και αβοκάντο. Ετοιμάζουν και σάντουιτς, από τα οποία ήδη ξεχωρίσαμε το «Greek», που έρχεται σε φρατζολάκι χαρουπιού.
Και ένα extra: Eπειδή δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε τη νέα fine dining άφιξη μία ανάσα μακριά από τα νότια προάστια, να σου πούμε ότι ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του ένα κομψό εστιατόριο στον τέταρτο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης επί της λεωφόρου Συγγρού (είσοδος απο Καλλιρόης). Το Nyn Esti φέρει την υπογραφή του Ομίλου Nice n Easy, ενώ επικεφαλής της κουζίνας είναι ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μισομικές, με εμπειρία σε φημισμένα ευρωπαϊκά εστιατόρια, όπως το The Jane (2 αστέρια Michelin). Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του Nyn Esti είναι η δέσμευση στη βιώσιμη γαστρονομία, με τη χρήση βιολογικών υλικών και η εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «Ριζώματα», ένα πιάτο με ρίζες βιοδυναμικής καλλιέργειας μαριναρισμένες με άρτυμα φτιαγμένο από τις φλούδες τους. Παράλληλα, κάθε πιάτο παρασκευάζεται με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την εποχικότητα των πρώτων υλών.