Οι νέες αφίξεις του χειμώνα για φαγητό και ποτό που περιμένουμε με ανυπομονησία
Η πόλη δεν σταματά να εξελίσσεται! Τους επόμενους μήνες θα δούμε να ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο αρκετά νέα μαγαζιά, τα οποία περιμένουμε πώς και πώς να δοκιμάσουμε.
- 27/11/2022
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Η Αθήνα μπορεί να διαθέτει μια από τις πιο δυνατές γαστρονομικές και bar σκηνές στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σταματά τους ανθρώπους της εστίασης να δημιουργούν συνεχώς νέους και ενδιαφέροντες χώρους. Τους επόμενους μήνες, θα δούμε να ανοίγουν στην πόλη αρκετά νέα μαγαζιά για ελληνική, ethnic ή γαλλική κουζίνα, bars και wine bars, γαστροταβέρνες αλλά και all days.
Ο Άρης Βεζενές παίρνει το άκρως επιτυχημένο του project Ekiben που μας κράτησε συντροφιά στην καραντίνα και το στεγάζει στην οδό Σκούφου, στον αριθμό 15. Σε έναν χώρο χωρίς τραπέζια το πρωτότυπο project θα είναι διαθέσιμο για take away, ενώ δίπλα θα υπάρχει ένα ιαπωνικό food market από όπου θα προμηθεύεσαι ότι ποθεί η ψυχή σου με αέρα άπω ανατολής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EKIBEN KITCHEN (@ekibenathens)
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ο οποίος βάζει κεραμίδι στο Sushi Lunchi το οποίο μάθαμε επίσης μέσα στην καραντίνα σαν side project του Sushimou. Κοντά λοιπόν στο μεγάλο του αδερφάκι και συγκεκριμένα στην οδό Βουλής, θα σερβίρει ένα ενδιαφέρον μενού το οποίο θα συνοδεύεται από cocktails αλλά και κρασί.
Προς το τέλος της χρονιάς περιμένουμε και το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά, που μετά τα Nolan, Provelegios και Sweet Nolan, εμπλουτίζει με ένα ακόμα μαγαζί το αγαπημένο Nolanverse. Αυτή την φορά θα προσφέρει ramen τα οποία ο ίδιος έκανε διάσημα στην Ελλάδα μέσα από το Nolan.
Στην ίδια γειτονιά αναμένουμε τις επόμενες μέρες με μεγάλη ανυπομονησία και το Ami Gastroteque, ένα new age μαγαζί που θα μας κρατάει συντροφιά όλες τις ώρες της ημέρας. Πίσω από το Ami βρίσκεται ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιώργος Κανελλόπουλος (“Spit Jack”, “Brutus Tavern” και “Cinderella”) και ο Δημήτρης Μπαμπούρης (“42”), ενώ στην μπάρα και στα cocktails βρίσκουμε τον Θάνο Καρεκλά. Από το πρωί θα σερβίρει πρωινό αλλά και πιάτα με γαλλικό προσανατολισμό και από το απόγευμα, θα μπορείς να δοκιμάσεις κλασικά cocktails και κρασιά από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα. Κάπως έτσι δημιουργείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πιάτσες στο κέντρο της πόλης με το Ami να συμπληρώνει τον σταυρό της Απόλλωνος, όπου ήδη μεσουρανούν τα Nolan, Birdman και Lobby.
Σε μια άλλη γειτονιά του κέντρου, στα Εξάρχεια, περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες το Pharaoh. Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται ο δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος, ο Perry Παναγιωτακόπουλος (Wine Kiosk), ο κορυφαίος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο θεσσαλονικιός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης (Δέκα Τραπέζια, Χαρούπι). Το Pharaoh είναι ένα wine bar-restaurant με ελληνική κουζίνα, το οποίο διαθέτει και ένα ωραίο bar στο οποίο θα σερβίρονται ελληνικά και ξένα κρασιά. Το αναμένουμε πώς και πώς γύρω στον Δεκέμβριο.
Ένα ακόμα wine bar θα ανοίξει στο Κουκάκι, με προσανατολισμό στα φυσικά κρασιά. Το Wine is Fine θα σερβίρει βιοδυναμικά κρασιά από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα και πίσω από αυτό βρίσκονται δύο Γάλλοι, ο Rafael Wallon και ο Thomas Brengou.
Και μιας και μιλάμε για Κουκάκι, ένα ακόμα bar κάνει την εμφάνισή του στην κάτω πιάτσα του δεύτερου πεζόδρομου. Λίγο πιο πάνω από το Μπελ Ρέυ θα ανοίξει σε έναν όμορφο και γωνιακό χώρο το Feeling Good. Πίσω από την μπάρα του θα βρίσκουμε τον αγαπημένο Αλέξανδρο Δοντά, τον οποίο μέχρι πέρυσι συναντούσαμε στο Speakeasy Athens.
Εκεί όπου βρισκόταν στο παρελθόν το Central, το Rock ‘n’ Roll και το Block 146, δηλαδή στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, η οποία αυτή την περίοδο είναι εργοτάξιο λόγω των έργων του μετρό, θα ανοίξει ένα ακόμα Drakoulis Dry & Raw. Αυτή τη φορά ο Στράτος Δρακούλης, μετά τη Βούλα, το Ψυχικό και την Κηφισιά, θα ντύσει τις ιδιαίτερες κοπές και τα πιάτα με ανεβαστική μουσική. Το νέο Drakoulis Dry & Raw μετρά ήδη λίγες μέρες λειτουργίας και θα το επισκεφτούμε σύντομα.
Στον χώρο που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο σεφ Δήμος Σαμουράκης μαζί με τον Αλέξανδρο Μπελλώνια θα ανοίξουν πολύ σύντομα το Seeds. Συγκεκριμένα στη γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους στα Ιλίσια, θα ανοίξει το εστιατόριο το οποίο θα προσφέρει τρία μενού με βάση πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς. Άλλο ένα μαγαζί που κάνει την περιοχή των Ιλισίων γαστρονομικό hotspot, μετά τον Tsiftis που άνοιξε πρόσφατα αλλά και τα υπόλοιπα εστιατόρια της γειτονιάς.
Ο ακούραστος Σπύρος Κερκύρας από ότι μάθαμε ετοιμάζει μια νέα γαστροταβέρνα πάνω στην Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, εκεί που κάποτε βρισκόταν το Mandaloun. Το όνομά του Κοκέτα. Εκεί ο σεφ Γιάννης Λιόκας θα σερβίρει ελληνικά πιάτα. Ένα ακόμα project του Σπύρου Κερκύρα, μαζί με τον Ηλία Ανθίδη, είναι στο ξενοδοχείο Belle Epoque Suites στην Πραξιτέλους όπου θα σερβίρεται brunch αλλά και ιταλικά πιάτα, μαζί με κρασιά από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.
Κλείνουμε με τρία μαγαζιά που αποτελούν επεκτάσεις επιτυχημένων projects. Το πρώτο είναι το αδερφάκι του Simul το οποίο θα είναι ένα bar με ωμά πιάτα και φυσικά κρασιά. Το δεύτερο είναι το Overoll το οποίο μετά το κέντρο θα προσφέρει τα κρουασάν του και στα βόρεια προάστια και το τρίτο είναι το Hoocut το οποίο μετά την πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Νέα Σμύρνη άνοιξε και στο Περιστέρι.