Okra: Ένα ελληνικό μπιστρό με θέα Ακρόπολη
Τόσο από τη ρετρό σάλα του, όσο και από την πολυφωτογραφημένη ήδη βεράντα, το Okra προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη. Τα πιάτα του, όμως, υπόσχονται να σε κάνουν να ξεχάσεις τη θέα και να επικεντρωθείς στις γεύσεις.
- 21/11/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Το Okra «ξεπήδησε» το καλοκαίρι στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου επί της Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, προσκαλώντας το αθηναϊκό κοινό σε μία ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία, με γεύσεις από την ελληνική κουζίνα που έρχονται σε πιο μοντέρνες εκδοχές.
Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Γιώργου Ζαχείλα (Lost Athens), και στόχος είναι να αλλάζει τακτικά. Ανάμεσα στις επιλογές τα θράψαλα με σέσκουλα και κεφίρ, το ψητό λεμονάτο κοτόπουλο -ένα πιάτο από το οποίο όλοι έχουμε μνήνες αλλά εδώ παρουσιάζεται με ένα μοντέρνο twist και συνοδεύται από τον σπιτικό τους τραχανά-, ο τόνος με μαύρο σκόρδο και το πατατόψωμο, που παρά την απλότητητά του, σχολιάζεται ως εξαιρετικά ενδιαφέρον, όπως και το σπιτικό προζυμένιο ψωμί, που συνίσταται να μη λείπει από κανένα τραπέζι.
Αν πάλι είσαι σε mood για ποτό, τότε μπορείς να επισκεφτείς το Okra για κρασί από την πλούσια οινική λίστα (με επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα), ή για ένα cocktail. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως θα έχεις ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, τόσο από τη βεράντα, όσο και από την κομψή εσωτερική σάλα.