Ortsag: Ο βραβευμένος με Michelin Αλέξανδρος Τσιοτίνης σερβίρει ποιοτικά burgers στο νέο hip streetfoodάδικο της πόλης
Στο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη θα δοκιμάσουμε burgers (με κοτόπουλο ή μπιφτέκι, αλλά και με ψάρι!), καθώς και πιάτα που βασίζονται στη zero waste φιλοσοφία, αξιοποιώντας τα υλικά που «περισσεύουν» από την κουζίνα του βραβευμένου CTC.
- 10/11/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Λίγα μέτρα πιο κάτω από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στην περιοχή του Κεραμεικού, άνοιξε το αδερφάκι του, το Ortsag (Gastro γραμμένο ανάποδα). Βέβαια, μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό concept που βασίζεται στη street food φιλοσοφία, ενώ υιοθετεί και μια no waste προσέγγιση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ortsag NextGen Street Resto (@ortsag_athens)
Στον κατάλογο θα βρεις δύο κατηγορίες: burgers, τα οποία έρχονται σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές (φτιάχνουν από τα κλασικά με κοτόπουλο και μπιφτέκι, μέχρι μπέργκερ με ψάρι), καθώς και ένα μενού ημέρας, που θα βασίζεται στα leftovers του CTC, με χαρακτηριστικά πιάτα που ήδη έχουν αρχίσει να συζητιούνται πολύ τα fish n’ chips και το mac & cheese με μάγουλα από black angus. Με λίγα λόγια, ό,τι περισσεύει από το fine dining εστιατόριο θα τροφοδοτεί το Ortsag, σε μία εμφανή προσπάθεια να υπάρξει μια στροφή σε πιο βιώσιμες λύσεις.
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης συνεργάζεται εδώ με τον πρώην chef de cuisine του CTC, Κώστα Μπαρούτη, και τον νυν, Χρήστο Ρήγα, δημιουργώντας μια ομάδα-δυναμίτη που σίγουρα θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες τους.