Ostomachion: Το νέο rooftop του κέντρου που ήρθε για να μείνει
Signature cocktails, bar food για τη μέση και μια πανέμορφη θέα στο αστικό τοπίο (και στην Ακρόπολη), συνθέτουν την τριπλέτα της επιτυχίας για τη νέα ταράτσα της πόλης.
- 30/08/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Τι κι αν οι ταράτσες της Αθήνας πληθαίνουν συνεχώς; Ποιος δεν αγαπά να χαζεύει το αστικό τοπίο και την Ακρόπολη απολαμβάνοντας το ποτό του και κάνοντας socializing; Βέβαια, η νέα ταράτσα του κέντρου υπόσχεται μία απόδραση από τα συνηθισμένα. Στο Ostomachion, θα πας για τη feel-good ατμόσφαιρα και τη χαλαρή του φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία, ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχεις κάνει κράτηση για να καθίσεις, ούτε χρειάζεται να περιμένεις στην υποδοχή για να σε πάνε στο τραπέζι σου. Η λογική εδώ είναι «έλα μετά το γραφείο και κάθισε όσο θες» ή «έλα από εδώ και συνέχισε αλλού μετά». Ναι, τόσο cool!
Το νέο rooftop στεγάζεται στην κορυφή του πρώτου glostel (δηλαδή και glamorous και hostel) της πόλης, του Mosaikon, στον αριθμό 61 της Κολοκοτρώνη. Και αν παραξενεύεσαι με το κατά τα άλλα ιντριγκαδόρικο όνομά του, να σου πούμε ότι Οστομάχιον ονομαζόταν ένα μαθηματικό κείμενο του Αρχιμήδη, ενώ παράλληλα αποτελούσε ένα διαδεδομένο παιχνίδι στην αρχαιότητα – κάτι σαν παζλ. Ετυμολογικά, η λέξη οστομάχιον προέρχεται από τις λέξεις οστούν και μάχη και σημαίνει “η μάχη των οστών”.
Στο θέμα μας, πάλι, όμως: Ανεβαίνοντας στην ταράτσα του Ostomachion, βρίσκεσαι σε ένα απρόσμενα χαλαρό spot με φόντο την Ακρόπολη και χαλαρές μουσικές από DJs. Εδώ σερβίρονται cocktails με την υπογραφή της bar manager του Nolanverse, Πόπης Σεβαστού, η οποία ετοιμάζει τα κλασικά και αγαπημένα μας ποτά, βάζοντας τις δικές της πινελιές μέσα από μικρά twists. Η οινική λίστα από την άλλη, εμπλουτίζεται με ελληνικές ετικέτες κρασιών.
Τα παραπάνω συνοδεύει ένας comfort κατάλογος, που περιλαμβάνει όσα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε σε μία μπάρα της Αθήνας. Για αρχή, στο τραπέζι σου έρχεται άγριο αγκιναράκι Τήνου με ποικιλία ελιών, ενώ για τη συνέχεια θα βρεις επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά, όπως για παράδειγμα το Καμάρι Ευβοίας ή η λούζα Τήνου. Το μενού ολοκληρώνουν τέσσερις εκδοχές σε pinsa, μία σαλάτα burrata, ένα carpaccio και ορισμένες μπρουσκέτες. Αυτά είναι όλα κι όλα -και μεταξύ μας, δεν χρειαζόμαστε τίποτα περισσότερο.