Στο Ρεσιτάλ θα φας γλυκά εστιατοριακού τύπου στο πεζοδρόμιο
Δημιουργικά γλυκά εστιατοριακού τύπου, παραδοσιακές συνταγές με ιδιαίτερα twists και καφές, σε ένα παρεΐστικο εστιατόριο γλυκών που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Μετς.
- 27/09/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Ρεσιτάλ δεν είναι ένα ακόμη ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα νέο project που υπόσχεται να γίνει το νέο στέκι στο Μετς. Άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην οδό Αναπαύσεως και, ήδη, βλέπεις τα τραπεζάκια του να γεμίζουν με παρέες που πίνουν καφέ και παράλληλα, απολαμβάνουν ένα εντυπωσιακό γλυκό, αλλά σε εντελώς χαλαρή διάθεση.
Απ’ έξω θα δεις μια βιτρίνα με γλυκά εστιατοριακού τύπου και μπαίνοντας, ένα μίνιμαλ εργαστήριο όπου φτιάχνονται.
Και για να περάσουμε στο παρασύνθημα, μέσα από έναν κατάλογο, ο οποίος χωρίζεται σε τρία μέρη, θα βρεις προτάσεις για πρωινά γλυκά, ή άλλα τα οποία βρίσκονται στη βιτρίνα και μπορείς, είτε να τα απολαύσεις εκεί, είτε να τα πάρεις για το σπίτι. Σειρά έχουν τα πιο βραδινά γλυκά, αυτά που είναι πιο «extra», πιο εντυπωσιακά στο στήσιμο.
Στα highlights που ξεχωρίσαμε, η κρεμακότα, μια βελούδινη κρέμα που αρωματίζεται με πορτοκάλι, βανίλια και πικραμύγδαλο, η κρύα σούπα από φρούτα του δάσους με φινανσιέ φυστίκι, σπιτικό παγωτό φυστίκι και κομμάτια μαρέγκας με ελαφρύ άρωμα τριαντάφυλλου, αλλά και μια ιδιαίτερη πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζας, τζελ από φρούτα, μπισκότο από πορτοκάλι – αμύγδαλο και γιαούρτι. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και το γαλακτομπούρεκο, για το οποίο χρησιμοποιούνται όχι ένα, αλλά τρία είδη βουτύρου.