Στο Saitama για κεμπάπ, noodles και tap cocktails
Χειροποίητα κεμπάπ, δημιουργικές συνταγές noodles και tap cocktails, θα τα βρεις στο Saitama, το νέο project του Σταμάτη Σταματιάδη και του Άνταμ Κοντοβά στον Κεραμεικό, που «παντρεύει» Ασία και Ανατολή.
- 09/11/2022
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Με όνομα εμπνευσμένο απ’ τον κεντρικό ήρωα του anime «One Punch Man», το Saitama, που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Κεραμεικού, λίγα μέτα από την Ιερά Οδό, προσφέρει ένα ιδιαίτερο mix n match ανατολίτικων και ασιατικών γεύσεων.
Πρόκειται για ένα δημιουργικό project από τον Σταμάτη Σταματιάδη (γνωστό από το Buñuel στο Κολωνάκι), ο οποίος συνεργάστηκε με τον σεφ Άνταμ Κοντοβά (τα πιάτα του οποίου εδώ στα νότια απολαμβάνουμε στο Mr Fox της Γλυφάδας), με τους δυο τους να φέρνουν ένα πρωτότυπο concept στα πολυσύχναστα στενά του Κεραμεικού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAITAMA ATHENS (@saitama.athens)
Στο Saitama, θα βρεις, αρχικά, χειροποίητα κεμπάπ που ψήνονται στα κάρβουνα. Εμείς ήδη ξεχωρίσαμε αυτό με τον μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με σάλτσα kabayaki, μαγιονέζα με μίσο, τηγανητό κρεμμύδι και γουακάμε (να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από αραβικές πίτες, αρωματικό ρύζι και δικές τους πίκλες), ενώ ανάμεσα στις noodles συνταγές που υπάρχουν στο μενού, ξεχωρίσαμε επίσης αυτά με την ψητή πανσέτα και κίμτσι, κινέζικο λάχανο, τηγανητό κρεμμύδι και ενταμάμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAITAMA ATHENS (@saitama.athens)
Όσο για τα tap cocktails, στο Saitama θα βρεις μεν κλασικές συνταγές, αλλά με ενδιαφέροντα twists, όπως για παράδειγμα το Μai Τai με cordial ψημένου ανανά και passion fruit ή το αρωματισμένο με φράουλα και κεράσι Νegroni.