Από Θεσσαλονίκη Αθήνα: Το Σέμπρικο έγινε Σεράμικο και άνοιξε στον Κεραμεικό
Το αδερφάκι του θεσσαλονικιώτικου Σέμπρικο προσγειώθηκε στον Κεραμεικό, φέρνοντας στην πρωτεύουσα τις γεύσεις του Βορρά.
- 24/10/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Το Σέμπρικο άνοιξε πριν από περίπου 10 χρόνια στη συμπρωτεύουσα και ξεχώρισε πολύ γρήγορα χάρη στο πρωτοποριακό, για τα τότε δεδομένα, concept του. Εστιατόριο και delicatessen συνυπήρχαν στον ίδιο χώρο, με τα τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς όχι μόνο να μπαίνουν στους πάγκους, αλλά να τροφοδοτούν και την κουζίνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Seramiko (@seramikoathens)
Εντός του καλοκαιριού, το Σέμπρικο κατέβηκε Αθήνα, αποκτώντας «αδερφάκι» στον Κεραμεικό. Εκεί συναντάμε ορισμένες επιλογές από τα must του θεσσαλονικιώτικου εστιατορίου, ενώ ο σεφ, Γιώργος Μποϊδάνης έχει προσθέσει και μερικές νέες ιδέες στο μενού που θα αλλάζει εποχικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Seramiko (@seramikoathens)
Οι σαλάτες για να κάνουμε την αρχή φαίνονται ενδιαφέρουσες και σε καμία περίπτωση βαρετές, όπως η πράσινη με τυρί αμαρίνο, φρούτα εποχής, καραμελώμενο αμύγδαλο και λαδόξυδο ή η ντοματοσαλάτα Καλύμνου με αγγούρι, ψητή μελιτζάνα, κρίταμο, τσαλαφούτι και ελιές. Η συνέχεια γίνεται με χαρακτηριστικά πιάτα του Σέμπρικο, όπως τα χόρτα με αβγά και βουβαλίσιο καβουρμά, η τυροκαυτερή με τραγανό τσίλι και καπνιστή πάπρικα και το λουκάνικο σχάρας. Μερικές ακόμη προτάσεις το χταπόδι με κανπιστή πατατοσαλάτα και σαλάμι λευκάδος, οι οφτές πατάτες με τσαλαφούτι και φρέσκα βότανα και το χυλοπιτάκι με μοσχαρίσιο μάγουλο Black Angus, τσαλαφούτι και θυμάρι. Στην οινική λίστα, βρίσκουμε κρασιά από ελληνικό αμπελώνα για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας.