Τέσσερις νέες αφίξεις στη Γλυφάδα για φαγητό και ποτό
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΤέσσερα νέα spots στη Γλυφάδα, τέσσερα εντελώς διαφορετικά concepts: Ένα ψαροφαγικό εστιατόριο, ένα delicatessen, ένα all day και ένα wine bar φέρνουν αέρα ανανέωσης στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.
- 31/03/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας. Αυτό τον μήνα ξεχωρίσαμε τέσσερις νέες αφίξεις στη Γλυφάδα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.
Στη 2η Μαρίνα, ακριβώς δίπλα από τη «βάση» των ντόπιων αλιέων, άνοιξε ο Astakos (Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα), το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο της Γλυφάδας με τον σεφ Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι. Πρόκειται για έναν υπαίθριο χώρο, κομψό αλλά συνάμα απλό, με boho αισθητική και ρετρό στοιχεία που παραπέμπουν σε ψαροταβερνάκια προηγούμενων δεκαετιών. Εδώ σε υποδέχονται με ένα τρόλεϊ γεμάτο τσίπουρα από κάθε πλευρά της Ελλάδας, ενώ ακολουθεί η παραμάνα, «φορτωμένη» με ορισμένους πρώτους μεζέδες στους οποίους δύσκολα θα αντισταθείς. Σειρά έχουν οι κύριοι μεζέδες όπως ο μουσακάς γαρίδας, η οστρακομακαρονάδα, ο τόνος με ξινό τραχανά ή το χταπόδι στιφάδο. Η ψαρόσουπα μοιάζει να κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις, όπως και η σφυρίδα αλά πολίτα, που φέρνει όλη τη μαγεία της θάλασσας στο πιάτο.
Στην καρδιά της Γλυφάδας τώρα, το Vélo (Δούσμανη 17), που άνοιξε μόλις τον Φεβρουάριο, φιλοδοξεί να γίνει το νέο, αγαπημένο σου all day στέκι στην περιοχή. Η μέρα στο Vélo ξεκινάει με brunch, με το μενού να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιάτα με αβγό όπως αφράτη ομελέτα, pancakes -γλυκά αλλά και αλμυρά, και ένα ένα πολύ ωραίο καραμελωμένο τσουρέκι, γεμιστό με κρέμα αρωματισμένη με βανίλια, αλμυρή καραμέλα και φουντούκια. Από τις 13:00 και μετά σειρά έχει η κάρτα του φαγητού, με τον σεφ Στάθη Αμαξόπουλο να προτείνει δημιουργικά πιάτα με μεσογειακές γεύσεις. Το μενού συμπληρώνει μια προσεγμένη λίστα κρασιού και μπύρας.
Το Winenona (Γιαννιτσοπούλου 10), που άνοιξε επίσης πρόσφατα στο ύψος της πλατείας Χαρίτων, συστήνεται στο νότιο κοινό με έναν κομψό χώρο, ωραία ατμόσφαιρα και φιλικά vibes. Από το απόγευμα που ανοίγει μπορείς να το επιλέξεις για μια after office έξοδο για ποτό, ενώ πιο αργά για ένα δείπνο συνοδεία διαλεχτών κρασιών. Διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα και ένα μενού που έρχεται να ολοκληρώσει ιδανικά την εμπειρία. Προτείνουμε pinsa ή ένα πλατώ to share.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑊𝑖𝑛𝑒𝑛𝑜𝑛𝑎 (@wine_nona)
Τέλος, στα πιο «ψηλά» της Γλυφάδας, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του ένα νέο delicatessen, ονόματι Bonama (Δημ. Γούναρη 80). Στα ράφια του θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά, καθώς και πολλά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Φυσικά, υπάρχουν και πολλές ετικέτες κρασιών για να επιλέξεις. Ωστόσο, στο Bonama δεν χρειάζεται να περιοριστείς μόνο στις αγορές για το σπίτι. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα ποτήρι κρασί στο μαγαζί, αλλά και να το συνοδεύσεις με κάποιες από τις λιχουδιές τους, όπως για παράδειγμα ένα λαχταριστό σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bonama (@bonama_delicatessen)
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη Γλυφάδα τρέχει τώρα στο NouPou: Πρόσωπα, Stories, Ρεπορτάζ και ένας πλήρης Οδηγός Πόλης σε ένα δυναμικό αφιέρωμα που ανανεώνεται διαρκώς.