Τέσσερις νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό και ποτό
Το «αδερφάκι» του Vittoria Gati και ένα νέο wine bar στην πλατεία Καρύτση, ένα gastro bar αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας και ένα κομψό all day εστιατόριο στην καρδιά του κέντρου: Τέσσερα νέα spots για την επόμενη έξοδό μας στην καρδιά της πόλης.
- 17/12/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας συνδυάζονται πάντα με μία στάση για φαγητό ή ποτό. Ειδικά τώρα που η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα festive, είναι ίσως η πιο όμορφη περίοδος να βγούμε προς τα εκεί με τους αγαπημένους μας και να απολαύσουμε μια έξοδο που θα τα έχει όλα.
Στις επιλογές του γαστρονομικού χάρτη του κέντρου ήρθαν να προστεθούν τέσσερα νέα μαγαζιά με διαφορετικά concept, που ήδη έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και προσελκύουν καθημερινά πολύ κόσμο στα τραπέζια τους.
Στην πλατεία Καρύτση το Glug Glug είναι το άρτι αφιχθέν wine bar της περιοχής, που απλώνει τα τραπεζάκια του πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και γίνεται το ιδανικό στέκι για after office ή βραδινές εξόδους. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά κρασιά και spritzes, αλλά και έναν κατάλογο με εμπνευσμένα cocktails για να διαλέξεις.
Το μενού εμπλουτίζεται με ορισμένες επιλογές σε πιάτα για τη μέση όπως πλατό τυριών ή αλλαντικών, και pizza. Ο χώρος μέσα είναι μικρός, για αυτό και οι παρέες απλώνονται έξω, ενώ πιο αργά το Glug Glug μετατρέπεται σε ορθάδικο για να απολαύσεις «στο πόδι» το ποτό σου με πολύ socializing.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Glug Glug wine bar (@glug_glug_athens)
Ακριβώς δίπλα, προσγειώθηκε πρόσφατα το Gloria Gati, το «αδερφάκι» του Vittoria Gati της Γλυφάδας, προσφέροντας αυθεντικές ιταλικές συνταγές για όλους εμάς που τις αγαπάμε. Σε έναν χώρο που φωνάζει «πολυτέλεια», με έντονα vintage στοιχεία, το Gloria Gati παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Παπακώστα, με πρωταγωνιστές, φυσικά, την πίτσα και τα χειροποίητα ζυμαρικά.
Παράλληλα, το ριζότο Barbabietola από κόκκινο και κίτρινο παντζάρι έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, ενώ όσοι το έχουν δοκιμάσει προτείνουν το Ossobuco, ένα βοδινό κότσι σιγομαγειρεμένο για 8 ώρες, με πουρέ πατάτας, σάλτσα κόκκινου κρασιού και τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gloria Gati (@gloria.gati)
Λίγο πιο πάνω, στην Ιπποκράτους, το Yoda είναι το νέο all day bar restaurant που σε ταξιδεύει με την κομψή και ρετρό ατμόσφαιρά του σε παλαιότερες δεκαετίες. Η μέρα εδώ ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και επιλογές σε brunch, ενώ αργότερα σειρά έχουν πιάτα από την ελληνική-μεσογειακή κουζίνα σε ενδιαφέρουσες εκδοχές.
Το Yoda είναι ό,τι πρέπει για να βγεις μετά το γραφείο, αλλά σημείωσε ότι αποτελεί μια πολύ ωραία επιλογή για μετά το θέατρο, καθώς βρίσκεται κοντά σε πολλές σκηνές του κέντρου. Ένα cocktail ή ένα ποτήρι κρασί θα δώσουν το σωστό κλείσιμο στη βραδιά σου.
Χαμηλά επί της Αδριανού τώρα, άνοιξε πρόσφατα ένα gastro bar αφιερωμένο στην κορυφαία υψίφωνο Μαρία Κάλλας. Εδώ η τέχνη συναντά τη γαστρονομία, με το Callas Gastro Bar να προσφέρει ένα πλούσιο μενού γεμάτο επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας.
Η αρχή γίνεται με το brunch menu που περιλαμβάνει κλασικές προτάσεις όπως croque madame, yogurt bowls και pancakes, ενώ αργότερα μπορείς να το επισκεφτείς για lunch ή dinner, συνοδεία κάποιου cocktail. Σου προτείνουμε να καθίσεις στον εσωτερικό χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το ξύλο και οι γήινες αποχρώσεις, για να απολαύσεις την υπέροχή του ατμόσφαιρα στο μέγιστο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Callas Gastro Bar (@callas.athens)