Στης Πόπης το μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα για (γαστρο)μεζέδες
Το μεζεδοπωλείο της Πόπης είναι η νέα άφιξη στην Καλλιθέα που βάζει στοίχημα ότι μπορεί να γίνει στέκι για την παρέα, για να δοκιμάσετε ποικίλους μεζέδες.
- 17/03/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Ένα νέο μεζεδοπωλείο στην περιοχή της Καλλιθέας, λίγα στενά κάτω από το Χαροκόπειο, έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγο καιρό και δεν είναι άλλο από το νέο εγχείρημα της Καλλιόπης Μπεζαντέ, φιναλίστ του περσινού MasterChef.
Η ελληνική κουζίνα απλώνεται σε όλο της το μεγαλείο στο μενού του μεζεδοπωλείου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ταρτάρ γαρίδας, γαρίδες «κανταΐφι» με κρέμα μαύρου ταραμά και ταλιάτα μόσχου με σάλτσα καπνιστής μπίρας. Δεν λείπουν βέβαια και οι αλοιφές που είναι όλες χειροποίητες. Σπεσιαλιτέ, όπως μας λέει η Πόπη, είναι και τα γαρδουμπάκια, που έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και οι πατάτες με αβγά και γραβιέρα Νάξου, τα οποία μπορείς να απολαύσεις συνοδεία κρασιού, ούζου ή παλαιωμένου τσίπουρου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Της Πόπης μεζεδοπωλείο (@tis_popis_mezedopoleio)
Και μπορεί οι μεζέδες να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του μενού, ωστόσο φαίνεται ότι στης Πόπης το μεζεδοπωλείο έχουν αδυναμία και στα γλυκά. Στον κατάλογο βρίσκεις από παραδοσιακό ραβανί μέχρι ένα αλλιώτικο μιλφέιγ, που αποτελείται από ένα χειροποίητο κρουασάν σοκολάτας με χώμα brownie, κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Της Πόπης μεζεδοπωλείο (@tis_popis_mezedopoleio)
Plus: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και τις Κυριακές το μεσημέρι, υπάρχει live μουσική με λαϊκά ή έντεχνα κομμάτια. Οι Παρασκευές, μάλιστα, είναι θεματικές, πότε με αφιέρωμα στα ρεμπέτικα, πότε στα κρητικά, πότε στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.