Το Brutus Tavern είναι το νέο premium steakhouse του Κολωνακίου
Προσιτή πολυτέλεια και εκλεκτές κοπές. Το Brutus Tavern στο Κολωνάκι αγαπάει το καλό κρέας και είναι πανέτοιμο να μας υποδεχθεί για να μας μυήσει στον κόσμο του.
- 31/10/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Το εστιατόριο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή ανοίγει τις πόρτες του την 1η Νοέμβρη 2021. Στον χώρο που φιλοξενούσε το παλιό Nikkei, το νέο εγχείρημα της dream team της εστίασης που αποτελείται από τον Γιάννη Μωράκη, τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιώργο Κανελλόπουλο, έρχεται να μας παρουσιάσει την premium εκδοχή του κρέατος.
Οι τρεις φίλοι είχαν εδώ και καιρό στο μυαλό τους να στήσουν ένα premium steakhouse βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. Για αυτόν τον λόγο, αφού επέλεξαν τον χώρο, εμπιστεύθηκαν για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τον ταλαντούχο interior designer, Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος άφησε ελεύθερη τη φαντασία του να περιπλανηθεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο και σχεδίασε ένα εστιατόριο βασισμένο στη φιλοσοφία της προσιτής πολυτέλειας, με ανοιχτή κουζίνα και άνετη σάλα.
Το μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Θα βρεις μεταξύ άλλων εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk, french limousin chateaubriand και danish holstein t-bone steak που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει την παράσταση.
Στον κατάλογο υπάρχει επίσης η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο Carnivorous habits. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα. Δεν λείπουν, επίσης, και τα εκλεκτά πρώτα πιάτα όπως το μεδούλι με «καμένα» onion rings, μαϊντανό και ρόκα.
Η λίστα των κρασιών είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Brutus Tavern. Την έχει επιμεληθεί ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης και αποτελεί μια ωδή στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου αλλά και στα μεγάλα γαλλικά κρασιά, ενώ κινείται σε value for money λογική.
Brutus Tavern | Λεβέντη 3, Κολωνάκι