Vélo: Στο «φρέσκο» all day της Γλυφάδας για brunch και μεσογειακές γεύσεις
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΤο νέο all day στην καρδιά της Γλυφάδας προσφέρει ένα ενδιαφέρον μενού για brunch και γεύμα, δίνοντας έμφαση στη μεσογειακή παράδοση και τους Έλληνες παραγωγούς.
- 04/03/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Με σήμα του το ποδήλατο και όνομα που σίγουρα θα σου φέρει στο μυαλό την ποδηλασία, το Vélo που άνοιξε τον Φεβρουάριο επί της Δούσμανη, φιλοδοξεί να γίνει το νέο, αγαπημένο σου all day στέκι στην καρδιά της Γλυφάδας. Μάλιστα, μπαίνοντας θα διαπιστώσεις ότι τιμούν το όνομά τους και στη διακόσμηση, με ένα vintage ποδήλατο να αιωρείται πάνω από τα τραπέζια. Ρωτώντας, μάθαμε ότι πρόκειται για ένα ποδήλατο με ιστορία, καθώς ανήκε στον προπάππου του ιδιοκτήτη που το αναπαλαίωσε και το τοποθέτησε σε περίοπτη θέση εντός του εστιατορίου.
Στα του μενού, η μέρα στο Vélo ξεκινάει με brunch, που σερβίρεται από τις 9:00 έως τις 13:00, με το μενού να περιλαμβάνει πιάτα με αβγό όπως αφράτη ομελέτα που μπορείς να επιλέξεις αν θα γίνει με ολόκληρα αβγά ή μόνο με ασπράδια, αφράτο κουλούρι με αβγά μάτια, γραβιέρα Αμφιλοχίας και χοιρινή ωμοπλάτη, καθώς και καγιανά σε κρουασάν με λούντζα. Δίπλα τους pancakes -γλυκά αλλά και αλμυρά-, καθώς και ένα πολύ ωραίο καραμελωμένο τσουρέκι, γεμιστό με κρέμα αρωματισμένη με βανίλια, αλμυρή καραμέλα και φουντούκια, ενώ δεν λείπει και μία επιλογή σε bowl με γιαούρτι και γκρανόλα.
Από τις 13:00 και μετά σειρά έχει η κάρτα του φαγητού, με τον σεφ του Vélo Στάθη Αμαξόπουλο να προτείνει δημιουργικά πιάτα με μεσογειακές γεύσεις. Στο μενού θα βρεις ενδιαφέροντα πιάτα όπως η σαλάτα με ψητή λαχανίδα, πορτοκάλι και φασόλια, το μοσχαρίσιο ταρτάρ με ψητή μελιτζάνα, αφρό και άχυρο πατάτας, το ριζότο με κεφτεδάκια κοτόπουλου, αβγολέμονο και chips ρυζιού και το κοντοσούβλι iberico με πουρέ και chips topinambur και ψητό kale.
Η ομάδα του Vélo δίνει μεγάλη έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και αυτό θα το διαπιστώσεις τόσο από τα υλικά που θα συναντήσεις στα πιάτα, όσο και από την προσεγμένη λίστα κρασιού και μπύρας. 24 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και ορισμένες ελληνικές μπύρες συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα και συμπληρώνουν όπως πρέπει τη γευστική εμπειρία του Vélo.
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη Γλυφάδα τρέχει τώρα στο NouPou: Πρόσωπα, Stories, Ρεπορτάζ και ένας πλήρης Οδηγός Πόλης σε ένα δυναμικό αφιέρωμα που ανανεώνεται διαρκώς.