YABOO Bar Restaurant: Το νέο casual fine-dining εστιατόριο του Πειραιά
Μεσογειακή κουζίνα με την υπογραφή της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Άγγελου Κοτσύρη σε έναν χώρο που στοχεύει στην υψηλή ποιότητα αλλά και τη ζεστή casual ατμόσφαιρα, στην Ακτή Κονδύλη.
- 16/01/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα της βραβευμένης με δύο αστέρια Michelin Γεωργιάννας Χιλιαδάκη (για το θρυλικό Funky Gourmet, που έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2019 με σκοπό να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Hilton – σχέδιο που ανέτρεψε η πανδημία του κορονοϊού) και του έμπειρου Άγγελου Κοτσύρη, που καταλαμβάνει τη θέση του Head Chef, μόλις «έδεσε» στον Πειραιά για να δώσει μια χαλαρή διάσταση στο fine-dining με ρίζες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Το Yaboo δεν είναι απλά ένα όνομα. Αντλεί την έμπνευσή του από ένα μικρό χωριό της Χίου, την Πισπιλούντα, όπου το «Γιαμπού» ήταν το στέκι των ντόπιων για συνάντηση και χαλάρωση. Αυτή την αίσθηση της ζεστασιάς και της κοινωνικής σύνδεσης θέλησε να μεταφέρει ο δημιουργός του στον Πειραιά.
Με επίκεντρο την ανοιχτή κουζίνα, που έχει ως στόχο να φέρει τη γαστρονομική εμπειρία ακόμα πιο κοντά στους συνδαιτημόνες και να προσφέρει διαφάνεια στη διαδικασία δημιουργίας των πιάτων, το Yaboo ποντάρει στην ποιότητα των υλικών, την τεχνογνωσία των σεφ αλλά και στη δυνατή μπάρα που επιμελείται ο Χρήστος Μαζαράκης. Στόχος του να γίνει ένας φιλόξενος προορισμός που θα δώσει το δικό του στίγμα στην Ακτή Κονδύλη, φιλοξενώντας απο επαγγελματικές συναντήσεις και after office dinners -η τοποθεσία του κοντά στις ναυτιλιακές εταιρείες του λιμανιού ευνοεί ιδιαίτερα- μέχρι ιδιαίτερες στιγμές με φίλους.
Το μενού προσφέρει μεσογειακές γεύσεις με δημιουργική προσέγγιση, συνδυάζοντας ασυνήθιστα μιξ και ελληνικές πρώτες ύλες.