Ο γύρος του Μεξικού (και της Μεσογείου) στην κουζίνα του Coyoacan Playa
To Coyoacan Athens μετέφερε τη χασιέντα του από το Θησείο στην παραλία του Varkiza Resort και οι εξωτικές μυρωδιές των πιάτων του μέθυσαν γαστριμαργικά τα νότια προάστια.
- 16/07/2020
- Κείμενο: Πωλίνα Παρασκευοπούλου
- Φωτογραφίες: Κύνθια Κινδελή
Μια διόλου λανθάνουσα υπόσχεση για ένα νοερό ταξίδι στη Ριβιέρα των Μάγιας στο Μεξικό, πλανάται στη δική μας Ριβιέρα, -την Αθηναϊκή- και μπορεί να αποβεί παραπάνω από σωτήρια αυτό το πρωτόγνωρο καλοκαίρι που τα ταξίδια κάθε άλλο παρά ευνοούνται. Το Coyoacan Athens έκλεισε μέσα σε μεγάλα καλάθια από rattan το μεξικάνικο αέρα του και προσγειώθηκε πιο ανάλαφρο στο καλοκαιρινό σύμπαν του Varkiza Resort, με σκοπό να μας ταξιδέψει στα boho vibes του Tulum.
Με το που περάσεις την πύλη του Varkiza Resort και αρχίσεις να περπατάς στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, θα νιώσεις κάτι να σε τραβάει προς τα δεξιά, το βλέμμα σου ταξιδεύει στο bohemian chic σκηνικό που διακρίνεται ακόμη και από την εξωτερική πλευρά, την ίδια στιγμή που υπόκωφα beats κατακλύζουν την ακοή σου, ενώ Mex-iterannean ευωδίες πλημμυρίζουν την όσφρησή σου. Μέχρι να φτάσεις στην είσοδο του Coyoacan Playa, δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ποια αίσθηση σου σε οδήγησε εκεί. Ούτε καν ενώπιον της επιβλητικής φιγούρας της Frida Kahlo στην υποδοχή. Μικρή σημασία έχει γιατί στο εστιατόριό του θα τις καλύψεις όλες.
Περνώντας κάτω από την τριγωνική κατασκευή από bamboo αντικρίζεις το πιο ανέμελο όνειρο. Μαξιλάρες, πλεκτά από σκοινί, bamboo φωτιστικά, πλούσια πλεκτά χαλιά, ψάθες και φοινικόκλαδα έχουν σχηματίσει το boho σκηνικό που εμπνεύστηκε η δημιουργική φαντασία του Interior Designer Στράτου Χιωτέλη. Η άμμος κρατάει την πρωτοκαθεδρία της, ενισχύοντάς μας την ανέμελη αίσθηση της αγαπημένης πόλης των yogis.
Τοποθετημένο σε υπερυψωμένο deck, με το ξύλο να κυριαρχεί παντού, το εστιατόριο μοιάζει να εποπτεύει τη Σαρωνίδα, μια εικόνα σκέτη έμπνευση, όπως και το μενού βραβευμένου σεφ. Μεξικανικά και Μεσογειακά στοιχεία, αναμειγνύονται σε ένα γαστριμαργικό συνονθύλευμα που δεν σου αφήνει περιθώρια να μη δοκιμάσεις όσα περισσότερα πιάτα μπορείς. Ευτυχώς που η λογική του μενού βασίζεται στο «sharing», με μπόλικα ορεκτικά και πιάτα που μοιράζονται στη μέση, γιατί θα είχαμε πρόβλημα (κυρίως με το διαιτολόγο μας!).
Η έμφαση, πλέον δίνεται, πού αλλού; Στη θάλασσα. Από αστακομακαρονάδα, φάβα και αγιολί μέχρι king crab legs. Από το μενού δε λείπει φυσικά το αφράτο γουακαμόλε ενώ το μανταρινάτο σεβίτσε με ψάρι ημέρας φέρνει την αίσθηση του island life στο πιάτο μας. Οι γαρίδες τεμπούρα με την ανάλαφρη πανάδα τους επιζητούν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα τον έχουν, γιατί κάθε μπουκιά μας χαρίζει όλη τη θάλασσα. Αν είσαι περισσότερο fan του κρέατος, δοκίμασε το ραγού ουράς μοσχαριού με παπαρδέλες και δεν θα χάσεις.
Στο Coyoacan τα early dinners μετά το σούρουπο είναι ακριβώς αυτό που αποζητάμε. Αίσθηση διακοπών ενώ είμαστε στην πρωτεύουσα. Η ατμοσφαιρική και after dark εκδοχή του μας χαρίζει μια πολυεπίπεδη εμπειρία που περιλαμβάνει δροσιστικά cocktails, καθώς αναμένουμε τα πιάτα μας, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τα καθημερινά Coyo Sunset live sessions, παρουσία γνωστών DJs με experimental ethnic house διάθεση.