Ο κουραμπιές χωρίς άχνη με στέβια από το Eleni’s Sweet Temptation
Το Nou-Pou.gr διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 28/12/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Η σύγχρονη ανάγκη του κόσμου να μειώσει τη ζάχαρη από τη διατροφή του αλλά και η αύξηση των διαβητικών ανθρώπων και ειδικά παιδιών, οδήγησε το μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του Πειραιά που ύμνησε μέχρι και ο «Γαστρονόμος» στη στέβια. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του γλυκά είναι ο κουραμπιές, που αν και πολύ απλός σε εμφάνιση, έχει γεύση που θα ζήλευαν τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία που χρησιμοποιούν ζάχαρη για να την πετύχουν.
Η στέβια δεν μπήκε τυχαία στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου Eleni’s Sweet Temptation, καθώς αρκετό καιρό πριν καν ανοίξει, η ιδιοκτήτριά του, Ελένη Τσιρτσίκου, είχε φροντίσει να ενημερωθεί εκτενώς γύρω από το φυσικό γλυκαντικό. Έτσι, η ιδέα του ζαχαροπλάστη και συνεργάτη της Δημήτρη Νάκου να το εντάξει σε πολλές συνταγές της «κούμπωσε» με τους δικούς της πειραματισμούς στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ενώ μαζί δεν σταματούν να ψάχνονται και να το εξελίσσουν. Ο κουραμπιές είναι ένα από τα πιο άρτια εκτελεσμένα δημιουργήματά τους.
Ευαγγελιστρίας 23 & Ευριπίδου 41, Πειραιάς, 2112161617