Οι über γεύσεις του Überness
Μπορεί να έχεις βάλει το Überness καιρό στο πρόγραμμα και να μην έχεις πάει ακόμη γιατί δε σε βγάζει ο δρόμος προς τα εκεί. Μετά από αυτό το κείμενο θα σε βγάλει άμεσα.
- 29/06/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Ποτέ δεν περίμενα πως μέσα στη Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας θα άνοιγε ένα τόσο über τέλειο μαγαζί με street food. Ή γενικά δεν περίμενα να ανοίξει κάποιος μαγαζί εκεί, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία καθώς ο Βασίλης Καλλίδης δεν είναι από τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα που περιμένουμε. Έτσι πριν από λίγους μήνες, πήρε την απόφαση να ανοίξει αυτό το μαγαζί που δύσκολα θα βρεθεί στον δρόμο σου για να πας, στου Ρέντη.
Θα αρχίσω με το ότι για να βρούμε την Λαχαναγορά, δύο κορίτσια του νότου, χάσαμε την έξοδο από την Λεφ. Κηφισού τρείς φορές και άλλη μία από την Πειραιώς. Μια διαδρομή λοιπόν, 40 λεπτών, εμείς τα σπίρτα των νοτίων (εγώ και η Μαρίτα δηλαδή), την κάναμε σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Και πεινούσαμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Όμως υπήρχε, και εμείς το φάγαμε (και αυτό).
Στην εποχή που hipsters bloom (ή αλλιώς φυτρώνουν παντού), είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα ιδιαίτερο μαγαζί και να μην το παρακάνεις. Γιατί μπορεί οι πλαστικές καρέκλες και το βιομηχανικό στυλ του Überness να άγγιζε το «δήθεν» μα ευτυχώς για όλους μας πέρασε και δεν ακούμπησε. Και πίστεψέ με, τα όρια είναι τόσο λεπτά μεταξύ του αυθεντικού και του «προσπαθώ να κάνω κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος, αλλά τελικά το έχουν κάνει πολλοί με άλλο στυλ».
Μια neon ταμπέλα überness, άσπρες πλαστικές καρέκλες καρέκλες, self service και λαδόκολλες με το λογότυπο του μαγαζιού. Εκεί θα γινόταν η μάχη μετά από δέκα λεπτά. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου αφού παραγγείλαμε, ήταν το ευτυχώς που πήγαμε Πέμπτη και στη συνέχεια, ευτυχώς που φτάσαμε 11 το βράδυ. Δεν είχε καθόλου ουρά, είχε όσο κόσμο έπρεπε και φάγαμε πάρα πολύ γρήγορα. Ας μιλήσουμε όμως για το τι φαγάμε.
Δύο άτομα, ένα Uber hot dog, μια μερίδα fried chicken μπουτάκια, μια μερίδα τογαματοειναιλιγο sweet and sour pork και μια πατάτες από εκείνες που δεν έχεις ξαναφάει σε μαγαζί και μπορεί και ούτε στο σπίτι σου. Για αρχή. Μετά ήρθε το τηγανητό κρουασάν με γέμιση σοκολάτας, ζάχαρη παντού και λιωμένη merenda. Για οκτώ άτομα και ήμασταν δύο κορίτσια που απλώς τρώνε πολύ. Ήταν κάτι ανάμεσα σε molto, λουκουμάς και donut ( ή μήπως cronut;).
Όποιος με ρώτησε μετά πως ήταν το Überness έλεγα πως «εντάξει, σημασία έχει να πας να τα φας όλα γιατί εμένα δεν με άφησε η Μαρίτα να πάρω τα κεφτεδάκια οπότε όταν ξαναπάω θα σου πω» αλλά αυτό που εννοώ είναι πως όχι μόνο αξίζει το κάθε του μπέρδεμα για να πας από τα νότια στον Κηφισό, μα αξίζει και το κάθε γραμμάριο που θα πάρεις φεύγοντας από εκεί. Ίσως και να είναι το πρώτο μαγαζί μετά από πολύ καιρό στα πιρούνια, που ήταν όλα εξαιρετικά καθαρά βρώμικα. Δεν ξέρω αν σου βγάζει νόημα τώρα, μετά θα σου βγάζει. Ξεκίνα τώρα και φτάσε αύριο.
Ενα χασταγκ, χιλιες λεξεις: #bikiniseason
A photo posted by Margarita Grammatikou (@margaritagram_) on
John Kennedy 1, Ρέντη (Τηλ. 210 4816320)