Όταν δικαίως μονοπωλείς τα sushi bars του Χολαργού, μάλλον ονομάζεσαι Shisan
Το πιο γευστικό και προσιτό σουσάδικο άνοιξε στον Χολαργό και λέγεται Shisan. Εσύ τι λες, πάμε βόρεια να το δοκιμάσουμε;
- 11/03/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Σε μια περίοδο που τα sushi bars ανοίγουν σαν τα σουβλατζίδικα, μπορείς με άνεση να ξεχωρίσεις τα καλά και τα άσχημα. Με την προϋπόθεση φυσικά, πως τρως sushi και ξέρεις να τρως. Ο Αντώνης όμως, βρήκε την περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν sushi bars και άνοιξε το δικό του, με το όνομα Shisan.
Ο Χολαργός είναι από τις λίγες περιοχές στα βόρεια που δεν έχουν το δικό τους “σουσάδικο”. Αφενός γιατί το Χαλάνδρι πήζει σε αυτά και είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα του Χολαργού, και αφετέρου γιατί μάλλον κανείς μέχρι τώρα δεν είχε πάρει το ρίσκο να κλείσει αυτήν την γαστρονομική “τρύπα”.
Μέχρι που μια Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Αντώνης και (αρκετά) χρόνια μετά αποφάσισε να ανοίξει ένα γιαπωνέζικο μαγαζί που θα ονομάζεται “Δεκατρία”. Ή αλλιώς στα γιαπωνέζικα, Shisan. Ένα μικρό και ζεστό μαγαζί, με ανοιχτή κουζίνα, bordeaux τοίχους και πιάτα baby pink με bordeaux λουλούδια, σε κάνει να θέλεις, την επόμενη φορά που θα μπεις μέσα να φοράς το δικό σου μεταξωτό κιμονό.
Πριν περάσω την πόρτα του Shisan, αδυνατούσα να καταλάβω πως ένα τόσο καινούργιο μαγαζί χωρούσε τόσο πολύ κόσμο. Ποιος μιλάει εκεί έξω και γιατί εγώ δεν ακούω; Αναρωτήθηκα. Γρήγορα όμως κατάλαβα. Από την ευγένεια του Αντώνη να τρέξει για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, από τα χαμόγελα της μικρής κοπέλας που μου πήρε παραγγελία. Είχαν όλα μια τόσο ελαφριά διάθεση, που έλειπε καιρό από τα μαγαζιά της Αθήνας.
Πιάστηκα όμως με το περιβάλλον και την αισθητική, και μοιάζει να έχω παραμελήσει τον κύριο λόγο που άρχισα να γράφω για το Shisan. Δοκίμασα πολλά πιάτα κατά την διάρκεια της βραδιάς μα θα σου πω εκείνα που μου έκλεψαν την καρδιά και είναι λόγος για να κάνεις (και εσύ και εγώ) ακόμη ένα 40λεπτο ταξίδι εκτός συνόρων. Για το φρέσκο crab tartare, τη δροσερή και συνάμα καυτερή σαλάτα wasabi και τις γαρίδες tempura για να ανοίξει η όρεξη. Ύστερα, για να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου (κοίτα τι λέει ο άνθρωπος για να φάει), θα χρειαστείς και μερικά sushi rolls. Το Volcano roll, το Shisan roll και τα εξαιρετικά Toro rolls, ήταν τόσο φρέσκα που φοβόσουν πως θα διαλυθούν με το που θα τα ακουμπήσεις με τα chopsticks σου.
Και σαν να μην είχε τέλος αυτό το γευστικό ταξίδι των βορείων της Ιαπωνίας, ξαφνικά έρχεται το γλυκό. Ένα γλυκό που πρώτη φορά είδα και άκουσα σε sushi bar (και μην νομίζεις, δεν είμαι καμιά χθεσινή στο άθλημα). Λεγόταν Mochi Chocolate και ήταν ένα μπόλ με κάτι μπαλάκια που είχαν κακάο. Μέχρι εκεί καταλαβαινόμασταν, μετά κρατώντας ένα και βλέποντας την υφή του, σχεδόν το ξανασκέφτηκα για το αν σκοπεύω να το φάω. Με σιγουριά λοιπόν, έρχομαι τώρα εδώ και σου δηλώνω πως δεν πρέπει να φύγεις από το Shisan αν δεν δοκιμάσεις το Mochi Chocolate. Τελικά, είναι μια μικρή μπαλίτσα ρυζιού με mousse σοκολάτας μέσα. Μια σκέτη ευτυχία.
Το Shisan Λοιπόν, δεν είναι ένα ακόμη sushi bar στην Αθήνα. Είναι ένα sushi bar στο οποίο θα πας και θα αισθανθείς όμορφα, θα φας πάρα πολύ καλά και δεν θα φύγεις με άδειο πορτοφόλι. Τα φρέσκα υλικά του μπορείς να τα καταλάβεις άνετα και από τα rolls τα οποία δεν έχουν πολλές “sauce”. Τις τιμές του θα τις καταλάβεις από το πόσο ευχαριστημένος θα μείνεις και την ποιότητα του κάθε sushi roll ξεχωριστά. Γιατί αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θα ανέβεις άλλη μια φορά στον Χολαργό και θα σκεφτείς καλύτερα πριν πας ξανά σε εκείνο το πολύ φτηνό sush-άδικο, που μοιάζει να μονοπωλεί την αγορά τελευταία.
Θα βρεις το Shisan επί της Μεσογείων 204, Χολαργός (Τηλ. 210 6510011) και στο Facebook αλλά και το Instagram.