Όταν η γαστρονομία συναντά την απόλυτη τέχνη του cocktail στο Tier et Tout
Μετά από πολύ καιρό το Nou-pou.gr σε στέλνει βόρεια στο Tier et Tout για μια γαστρονομική εμπειρία.
- 03/02/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Η νέα προσθήκη στην γαστρονομική εξέλειξη της Αθήνας βρίσκεται κάπου στο Νέο Ψυχικό και ακούει στο όνομα Tier et Tout. Το νέο all day restaurant του Γιάννη Μαλούχου, σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις διάφορα μενού κατά την διάρκεια μιας μέρας αφού αυτά αλλάζουν συνεχώς. Ένα μενού για το πρωινό, το brunch, το μεσημεριανό και το βραδινό. Μα φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πολλές επιλογές των cocktails αλλά και την λίστα κρασιών. Χάνει άργαγε πουθενά αυτό το μαγαζί;
Ένα Σάββατο βράδυ που βρέθηκα τυχαία προς τα πάνω, σκέφτηκα πως αν δεν το δοκιμάσω τώρα, ίσως να περάσουν μήνες πάλι. Καθώς δεν μου αρέσει να μην είμαι από τους πρώτους που θα σου προτείνουν κάτι καινούργιο, πήγα. Σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο του Ψυχικού που βγάζει στην πλατεία, βλέπεις ένα μεγάλο μαγαζί με φωτάκια. Πριν μπεις μέσα, δεν έχεις την πλήρη συνείδηση για το τι σε περιμένει, αφού οι κουρτίνες του κρύβουν τα πάντα για τον απλό περαστικό. Είναι ένας τρόπος που σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα.
Μπαίνοντας, σε έναν μεγάλο χώρο με minimal αισθητική και color block με έναν πετρόλ καναπέ, μερικές κίτρινες καρέκλες και άλλες γκρί, σου έδεινε ένα εκμοντερνισμένο ρετρό στοιχείο με τεράστια επιτυχία. Μερικά λευκά μαρμάρινα τραπέζια και άλλα από σκούρο ξύλο και ελάχιστες λάμπες με στυλ. Η ατμόσφαιρα του χώρου σου προσφέρει μια ηρεμία και μια γαλήνη. Ίσως να φταίει και το γεγονός το ότι το ταβάνι είναι όλο τζάμι και δεν σε πνίγει ούτε μια γωνία του μαγαζιού.
Με μια lounge μουσική για background και ένα ποτήρι κρασί, περάσα στην διαδικασία επεξεργασίας του μενού που έχει το Tier για βράδυ. Η αλήθεια είναι πως όλα στον κατάλογο ήταν πολύ ενδιαφέροντα και πολύ ιδιαίτερα, πράγμα που μου έκανε αρκέτα δύσκολη τη ζωή στην επιλογή του κυρίως πιάτου μου. Αφού καταστάλαξα σε ένα πολύ ωραίο μα λίγο βαρύ κριθαρώτο καρμπονάρα με ένα αυγό ποσέ και φρέσκια τρούφα, η παρέα μου αποφάσισε να δοκιμάσει το μοσχαρίσιο burger, εξίσου εξαιρετικό και ένα ριζότο ημέρας, με πεκορίνο τρούφας και μανιτάρια. Για αρχή δεν πήραμε πολλά, λόγω ώρας και ατόμων στην παρέα, παρά μόνο μια σαλάτα με έντονη την γεύση της λιαστής ντομάτας και κατσικίσιο τυρί. Και όπως εμείς τρώγαμε, το μπαρ γέμιζε με ανθρώπους όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν τα cocktails που θα γυρίσω πίσω για να δοκιμάσω.
Φτάνοντας στο τέλος αυτής της υπέροχης γαστρονομικής διαδρομής, έφτασε η ώρα που πάντα περιμέναμε για να βάλουμε το δικό μας κερασάκι στην τούρτα. Η ώρα του γλυκού. Για να αλλάξει η γεύση και να μην βαρύνουμε περισσότερο -καθώς κοπέλες είμαστε, σκάμε και εύκολα- αποφασίσαμε να πάρουμε την pavlova με sorbet λεμόνι. Πραγματικά, ήταν από τα καλύτερα γλυκά που έχω φάει σε μαγαζί, εδώ και λίγο καιρό. Ελαφρύ, όσο ξινό έπρεπε και απο εμφάνιση magnifique, όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου.
Αφού λοιπόν, τελείωσε ακόμη ένα από τα ταξίδια μας -για γαστρονομικούς σκοπούς- στα βόρεια, γυρίσαμε πίσω με αυτήν την αίσθηση, σαν να μην πείραζε αν τα κυρίως πιάτα μας ήταν λίγο πιο βαριά για βραδινό, διότι το γλυκό τους ήταν εκπληκτικό. Αξίζει να κάνεις και εσύ την δική σου προσπάθεια αναγνώρισης του Tier την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα βόρεια. Όποια ώρα της ημέρας και να είναι, για όποιον λόγο και αν θέλεις να πας.
Λεωφ. Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό (Τηλ. 210 6776731)