#NouPouChoice: Πες Μελμπά στο Aqua Marina
Summer In The CityΔοκιμάσαμε ένα δροσερό Πες Μελμπά στο Aqua Marina της Βουλιαγμένης και για λίγο ταξιδέψαμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα των 80s.
- 21/07/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Οι καλοκαιρινές αποδράσεις προς το νοτιότερο τμήμα της Αττικής (για μπάνιο ή για βόλτα) δεν γίνεται να κλείσουν με άλλον τρόπο, παρά με ένα δροσερό, απολαυστικό παγωτό, που ιδανικά να συνδυάζει και θέα στη θάλασσα. Στη Βουλιαγμένη, το ζαχαροπλαστείο Aqua Marina, που λειτουργεί από το 1970, είναι ένα από εκείνα τα ρετρό μέρη, που θυμίζουν στους μεγάλους και συστήνουν στους νεότερους την αίγλη παλαιότερων δεκαετιών.
Εκεί, στα τραπεζάκια του που βλέπουν στην περαντζάδα και στο βάθος θάλασσα, απολαύσαμε Πες Μελμπά (pêches melba), ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο από παγωτό βανίλια, κομπόστα ροδάκινο και σιρόπι βύσινο (εδώ βάζουν και σαντιγί). Το πιάτο επινοήθηκε το 1893 από τον Γάλλο σεφ Auguste Escoffier και για χρόνια αποτελούσε αγαπημένο γλύκισμα, ενώ πλέον το συναντάς σε πολύ λίγα ζαχαροπλαστεία, τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα.
Το όνομά του το -θρυλικό πλέον- γλυκό το πήρε από την Αυστραλή σοπράνο Nellie Melba. Ο Escoffier αρεσκόταν να δίνει στις δημιουργίες του ονόματα διάσημων. Μάλιστα το όνομα της Μελμπά το έδωσε σε τέσσερις διαφορετικές συνταγές του.
Στο Aqua Marina το Πες Μελμπά έρχεται σε μια χορταστική μερίδα, την οποία όμως εύκολα θα εξαφανίσεις σε πολύ λίγη ώρα. Η τιμή του μπορεί αρχικά να σε «τρομάξει» (το πληρώσαμε 9 ευρώ), αλλά δεδομένης της ποσότητας και αν σκεφτείς ότι για δύο μπάλες παγωτό καθιστός θα πλήρωνες σχεδόν το ίδιο, θα σου πούμε ότι δεν θα χάσεις αν το επιλέξεις. Για τη δροσιά, τη γλύκα αλλά και τη νοσταλγία του.
Extra tip: Αν είστε δύο, τότε μπορείτε να μοιραστείτε ένα Πες Μελμπά και ένα Σικάγο (που επίσης σερβίρεται στο Aqua Marina), για ρετρό απόλαυση στο μάξιμουμ.