Ο πιο κουλ λόγος να πας Παγκράτι αυτό το καλοκαίρι
Απολύτως φυσικό και αγνό, το παγωτό του Μαραμπού στο Παγκράτι θυμίζει την αυθεντική παιδική λαχτάρα.
- 23/05/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Το Μαραμπού είναι παγωτατζίδικο. Όσο σου γεμίζει το στόμα αυτή η λέξη, η φορτισμένη με παιδικό συναίσθημα, άλλο τόσο γεμίζεις από λαχτάρα όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ένα από τα παγωτά του. Και παρ’ ότι όταν το δοκιμάσεις σου έρχονται στο μυαλό δεκάδες λέξεις -και επιφωνήματα- για να το περιγράψεις, αν πρέπει να επιλέξω μία μόνο αυτή είναι: φυσικό.
Πραγματικά, η αγνότητα των υλικών είναι αυτή που κάνει όλες τις γεύσεις να διαφέρουν -ακόμα κι εκείνες που μπορεί να έχεις δοκιμάσεις πολλές φορές στη ζωή σου. Για να το καταλάβεις πρέπει να δοκιμάσεις την πλούσια νοστιμιά του ανθόγαλου. Μια γεύση, τόσο καθαρή, τόσο basic και ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστή που από τη μία θυμίζει τα παλιά -τότε που υπήρχε μόνο το δίλημμα «κρέμα ή κακάο;»- και απ’ την άλλη αναδεικνύει την πιο ποιοτική εκδοχή της απλότητας.
Στο Μαραμπού βέβαια θα λατρέψεις και τα σορμπέ, που φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα εποχής -χρησιμοποιούνται πολλά κιλά φρούτων για να δώσουν την αυθεντική γεύση- όπως η φράουλα, που αυτή την εποχή έχει την τιμητική της. Στα απολύτως must try το σορμπέ φυστίκι Αιγίνης, με την έντονη γεύση του ξηρού καρπού και μάλιστα premium ποιότητας. Σημείωσε εδώ ότι όλα τα σορμπέ φτιάχνονται χωρίς γάλα και είναι vegan, αλλά έχουν φανατικούς οπαδούς άσχετα με την διατροφική τους ταυτότητα.
Οι γεύσεις στο Μαραμπού είναι πάντα μια μικρή αποκάλυψη που έρχεται μετά από πολλές δοκιμές, ενώ κάθε τόσο new entries σε ξαφνιάζουν με τον αναπάντεχο συνδυασμό των υλικών. Αυτό που αξίζει να γνωρίζεις επίσης, είναι ότι πέρα από τις αγνές πρώτες ύλες, όλα τα παγωτά έχουν λιγότερη ζάχαρη και γι’ αυτό εκτός από νόστιμα είναι και ελαφριά. Τι άλλο να σου πω για να καταλάβεις ότι το παγωτατζίδικο με τον eco friendly χαρακτήρα είναι εκείνο το οικείο στέκι που θα σε κάνει να πας μέχρι το Παγκράτι για τον πιο απολαυστικό λόγο;