Οι τρεις γεύσεις του Μαραμπού που μας ανεβάζουν για παγωτό στο Παγκράτι
Έχεις βγει στο Παγκράτι και επιθύμησες παγωτό; Είναι η στιγμή να κάνεις στάση στο Μαραμπού, για νόστιμο παγωτό στην πιο φυσική εκδοχή του.
- 17/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Alina Lefa
Το ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και η εποχή του παγωτού έφτασε το ξέρεις ήδη. Το ότι η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου έχουν δημιουργήσει ένα λιλιπούτειο μέρος για ολόφρεσκο και γευστικό παγωτό στην Αρχελάου στο Παγκράτι, λογικά το ξέρεις επίσης. Αλλά τι να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα πας στο Μαραμπού ξέρεις; Για να μην ψάχνεσαι, σου προτείνουμε τρεις δοκιμασμένες και αγαπημένες γεύσεις για την επόμενή σου επίσκεψη.
Πριν από όλα, να σου πούμε πως μη θέλοντας να χρησιμοποιήσουν τους ίσως κλασικούς όρους «σπιτικό» και «χειροποίητο», οι άνθρωποι του Μαραμπού χαρακτηρίζουν το παγωτό τους «φυσικό». Ο λόγος είναι ότι φτιάχνουν όλα τα μείγματα μόνοι τους από την αρχή, χρησιμοποιούν πάντα φρέσκα υλικά και φρούτα εποχής, ενώ προσπαθούν να χρησιμοποιούν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ζάχαρης.
Για να περάσουμε στο παρασύνθημα τώρα, αξίζει να γνωρίζεις ότι παρότι οι γεύσεις του Μαραμπού αλλάζουν συχνά, έχουν δυο σταθερές γεύσεις που θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Για αρχή το «ανθόγαλο» που είναι ίσως η πιο απλή αλλά γεμάτη και ατόφια γεύση, με πρωταγωνιστή το γάλα. Εξαιρετική επιλογή και η «καραμέλα και αλάτι», με ήπια τη γεύση της καραμέλας, που τη γεύεσαι τόσο όσο, ενώ ο συνδυασμός της με το αλάτι είναι απλά τέλειος. Αξίζει να αναφέρουμε και έναν τρίτο γλυκό πειρασμό, το «φιστίκι», μια γεύση για την οποία φτάνουν στο Παγκράτι άνθρωποι από όλη την Αθήνα, παρότι δεν είναι “σταθερή”, αλλά θα τη βρεις συχνά πυκνά. Βασίζεται στο πράσινο φιστίκι, είναι σορμπέ και vegan, αφού δεν περιέχει γάλα. Σημείωσε ότι το παγωτό στο Μαραμπού φτιάχνεται καθημερινά και στη βιτρίνα θα βρεις δέκα με δώδεκα γεύσεις που εναλλάσσονται. Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις!